Neomezený webhosting v Česku a na .CZ doméně

(Inzerce) Přestalo být důležité, kolik místa webové stránky zabírají, neomezený prostor pro web, nejčastěji na .CZ doméně, je realitou i u nás.

Prostor pro webové stránky, počet databází, počet FTP přístupů, přenesená data, to všechno jsou parametry, které donedávna hostingové firmy hlídaly a překročení nastavených limitů zpoplatňovaly.

Dneska už je situace jiná a čeští webhosteři jsou v tomto ohledu liberální. Dokladem jsou inovace, se kterými nedávno přišla ACTIVE 24 (www.active24.cz). Uvolnila všechny výše uvedené limity a přinesla navíc na český hostingový trh i další nové standardy.

Za zmínku rozhodně stojí aktivní podpora šifrovaného přenosu dat, který ACTIVE 24 zavedla defaultně pro veškerý webhosting na Linuxu. Vedle HTTPS podporuje nově také SPDY protokol, který zrychluje načítání webových stránek. Kromě toho umožňuje webmasterům samoobslužné nahrávání SSL/TLS certifikátů prostřednictvím jednoduchého rozhraní v zákaznickém panelu.  ACTIVE 24 tak jen posiluje svou pověst progresivního poskytovatele hostingu a serverových služeb na vysoké odborné i technické úrovni.

Klepněte pro větší obrázek 
www.active24.cz

Všechny uvedené inovace jsou v souladu s posledními trendy v oboru registrace domén a hostingových služeb. Těmi je jednoznačně zjednodušování. WordPress i jiné open-source  redakční systémy dle vlastního výběru se vám dnes u firem, jako je ACTIVE 24, nainstalují automaticky hned při zřízení web hostingu a nemusíte se starat ani o jejich update. Stejně tak díky neomezenému hostingu nemusí webmaster věnovat žádnou pozornost velikosti místa, které zabírají jeho online projekty.

O doménách

V otázce úspěšnosti webové prezentace hraje klíčovou roli volba vhodného doménového jména. Provozování webu na vlastní doméně dává jeho majiteli jistotu, že jej zákazníci najdou vždy na stejné adrese, a to i v případě, že se třeba přestěhuje k jinému poskytovateli hostingu. Totéž platí pro e-mailové adresy. Dokonce i freemailové služby dnes umožňují propojení schránky s vlastní doménou.

Nejrozšířenější doménou v České republice je národní doména. Při vyhledávání informací čeští uživatelé Internetu upřednostňují právě domény s koncovkou .cz. Výběr domény pro jakýkoli internetový projekt by tedy měl toto uživatelské chování respektovat. Pokud si zájemce o doménu .cz neví s výběrem rady, může se obrátit přímo na registrátora domén, nebo využít doporučení a tipy na jeho webových stránkách.

Držitelé domén s koncovkou .cz mohou pomocí webové aplikace www.nic.cz/overeni ověřit správnost svých kontaktních údajů evidovaných v doménovém registru. Držitelé více domén pak ocení bezplatnou službu “Doménový prohlížeč” (www.domenovyprohlizec.cz) umožňující správu všech .cz domén přehledně na jednom místě.

Správcem domény .cz je sdružení CZ.NIC, které se věnuje také osvětě v oblasti doménových jmen, internetové bezpečnosti a podpoře nových technologií a projektů užitečných pro internetovou infrastrukturu v České republice.

Další článek: Cena za Oculus Rift bude nad hranicí 10 500 Kč s daní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,