Nová generace Parrot AR Drone: Bebop je menší s lepší kamerou

Parrot se sice proslavil už Bluetooth adaptéry do auta, pravou slávu ale prožívá se svou quadkoptérou AR Drone. Pro novou již třetí generaci ale Parrot ustupuje s označením AR Drone 3.0 a novinku označuje jako Parrot Bebop Drone.

791850884

Oproti předchozím verzím je Bebop výrazně menší, lehčí a především se podstatně zlepšila čelní kamera. Ta byla doposud jen pro ilustrační záběry, neměla příliš vysokou kvalitu. Nyní je to stabilizovaná Full HD kamera.

Není to ale jen tak obyčejná kamera. Parrot totiž do Bebopu nasadil 14 Mpx snímač s rybím okem se záběrem 180°. Z tohoho širokého záběru pak přímo na dronu vyřezává jen Full HD rámeček. Výřez se může pohybovat po celé ploše skutečného záběru, takže umožňuje  stabilizaci či naklánění do stran. Obraz je přitom upravený, aby nebyly poznat zborcené proporce z rybího oka.

Obraz si pustíte na telefonu nebo tabletu, nově je dokonce možné připojení na Oculus Rift, takže vidíte svět z pohledu Dronu. Novinkou je také ovladač Skycontroller s výkonnými anténami, díky kterým má Bebop dosah až dva kilometry. Vzhledem k výdrži 12 minut letu ale asi tuto vzdálenost ani nestihnete urazit.

632602645

Bebop Drone by se měl na trhu objevit na podzim, cena ale bude kolem 1000 dolarů, tedy podstatně více než dnes stojí AR Drone 3.0.  

Zdroj: Parrot

Diskuze (12) Další článek: Vyzkoušeno: S Fitbit Flex máte kroky spočítané

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,