Nový Avast! 2014: kompletně přepracovaný strážce bezpečí

Jeden z nejoblíbenějších bezpečnostních programů se dočkal velké inovace. Ta je znát už z označení – nový Avast! totiž nenavazuje číselným označením verze a nenese tedy devítku, jak by se dalo očekávat. Přešlo se na označování dle roku, na který je program připraven. Je tu tedy nový Avast! 2014.

A velká změna je vidět také hned po spuštění. Uživatelské prostředí totiž bylo kompletně přepracováno jak z hlediska struktury, tak především designu. Ten pěkně zapadá do Windows 8. Samozřejmě se zapracovalo i na funkcích. „Nový avast! 2014 přichází na trh s ještě rychlejší a lepší ochranou,” řekl při uvedení generální ředitel společnosti Avast, Vincent Steckler, a dodal: „Jde o vyvrcholení 25 letého výzkumu a nasbírání zkušeností z ochrany téměř 200 miliónů zařízení.“

Avast 2014.jpg Avast 2.jpg
Uživatelské prostředí nového Avastu 2014 bylo kompletně přepracováno (Zdroj: Stahuj.cz)

Mezi novinkami najdeme například funkci Do Not Track, která je součástí pluginu do internetových prohlížečů a zamezuje sledování pohybu uživatele po síti, které je běžně využíváno pro lepší cílení reklamy atp. V doplňku přitom můžete nastavit, kterým firmám toto sledování povolíte. Dále je k dispozici nová funkce SafeZone pro zabezpečení finančních transakcí na internetu. Máte-li něco zaplatit či provádět jiné na bezpečnost citlivější operaci na internetu, nabídne vám Avast speciálně zabezpečené „okno“ prohlížeče. Přibyla také nová technika na odhalování maskovaného malwaru a další technologie, které umožní úspěšnější dohledání škodlivého kódu.

Avast.jpg
Čtyři verze produktů Avast

Avast své řešení nabízí ve čtyřech verzích. Nejpopulárnější je pochopitelně Avast! free antivirus, jakožto bezplatné antivirové řešení. Placené verze Pro antivirus, Internet security a Premier doplňují další funkce. Jak je u bezpečnostního softwaru již zvykem, platí se roční licence, které vyjdou na 790 až 1 690 Kč pro jeden počítač, pro více počítačů jsou pak nabízeny slevy.

Své antivirové programy v nových verzích představila nedávno i konkurence:

Diskuze (29) Další článek: Amazon příští rok otevře sklad v Dobrovízi, v hledáčku má i Brno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,