Obrněnec v novém: Panasonic vylepšil odolný tablet Toughbook CF-20

Známý odolný tablet Toughbook od Panasonicu se dočkal nové generace, která přináší novinky především v oblasti použitých komponent. Navenek stále zůstává obrněným strojem s velmi vysokou odolností.

Panasonic Toughbook CF-20 je v základu tablet, ale je dodáván s klávesnicovou částí, do které se snadno zasune a zajistí podobu klasického notebooku. Samotný tablet má IPS displej s malou úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1 920 × 1 200 bodů. Povrch je dotykový a zvládne zpracovat až deset dotyků zároveň, přičemž k dispozici je i verze s podporou stylusu. Jas displeje je až 800 nitů.

Panasonic nově použil procesory sedmé generace, konkrétně dvoujádrový Intel Core i5-7Y57 vPro s frekvencí 1,2 GHz (Turbo až 3,3 GHz) v kombinaci se systémem Windows 10. Starší a pomalejší verze má Core m5-6Y57 vPro s frekvencí 1,1 GHz (Turbo až 2,8 GHz), který je dostupný s operačním systémem Windows 7.

Zvolit lze 8 GB nebo 16 GB operační paměti DDR3L a SSD s kapacitou až 512 GB. Výbava zahrnuje Full HD webkameru se dvěma mikrofony a podporou Windows Hello, zadní kameru s rozlišením 8 Mpx, integrovaný reproduktor a řadu portů, mezi kterými ale chybí USB-C. Kromě Wi-Fi a Bluetooth lze přikoupit i 4G LTE modul s GPS.

Stejně jako u minulé generace je základem odolné šasi, které odolá vodě, prachu, nárazům, elektromagnetickému rušení a podobně, vše v rámci certifikací IP65, MIL-STD-810G a MIL-STD-461F. Tomu ale odpovídá i celková hmotnost, která je 1,77 kg. Výdrž na jedno nabití je přes 8 hodin a cena začíná na přibližně 90 tisících korunách s DPH.

Diskuze (3) Další článek: Google chce konkurovat Geforce Now, spustí streamování her v nové službě Yeti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,