Microsoft | Programování | Web

Odstartovala programátorská soutěž o nejlepší web do 10 kB. Ve hře je 10 tisíc dolarů

Tvoříte weby? Minimalisticky a efektivně? Tak se můžete zapojit do soutěže 10k Apart, kterou vyhlásil Microsoft. Cílem je vytvořit co nejzajímavější web, který bude mít jen 10 kB. Hlavní cenou pro nejlepší dílo vybrané odbornou porotou jsou 4 000 dolarů, po dvou tisících si pak rozdělí vítězové dílčích cen za nejlepší design, technické řešení a hlasování veřejnosti.

Soutěž není novým nápadem, má už za sebou několik nepravidelných ročníků. Cílem je hledat nová řešení v efektivní tvorbě webů a vzájemně se inspirovat. Zapomeňte na javascriptové knihovny, vraťte se zpátky k jádru a důrazné optimalizaci kódu, kdy se počítá každý byte, vyzývá Microsoft.

Web se musí korektně zobrazovat v prohlížečích Edge, Chrome, Firefox a Safari. Můžete používat HTML, CSS a JavaScript. Zdrojové kódy třetích stran lze použít jen v případě korektních licencí, je rovněž možné využít API – aplikace však nesmí být na těchto prostředcích závislá, aby se stala použitelnou. Samotný kód webu přitom nesmí přesáhnout hranici 10 kB.

Zapojit se můžete do 30. září. Musí vám být více než 18 a nesmíte pracovat u Microsoftu.

Diskuze (25) Další článek: Lenovo má nové herní mašiny na váš stůl: „olin“ s GTX 1080 a napěchovanou kostku s uchem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,