Ohio je prvním státem, kde lze daně zaplatit pomocí bitcoinu

Bitcoin a další kryptoměny sice aktuálně zažívají obrovské propady hodnot, ale to nic nemění na tom, jak se jim daří rozšiřovat na reálném trhu. Zatímco Bitcoin se už z pohledu objemu transakcí blíží Mastercard (8 miliard dolarů vs. 11 miliard dolarů), podařilo se mu dostat se i do důležitého segmentu - státní správy.

Od pondělí totiž stát Ohio (USA) začíná podporovat platbu daní pomocí bitcoinu. Firmy tak mohou platby provádět rychle, jednoduše a levně i při velkých objemech.

Sledujte na E15.cz téma Kryptoměny a daně 

Ohio pro tyto účely zřídilo i speciální webovou stránku ohiocrypto.com, kde je možné se k platbě daní pomocí bitcoinu zaregistrovat. Ohio se v poslední době snaží přicházet s technologickými inovacemi a zaujmout technologické společnosti a tím pádem i „mozky“.

Stát nicméně stále nepracuje se samotnými bitcoiny, protože je jednoduše pomocí platební brány Bitpay převádí na dolary. Jedná se tak především o rozšíření možností platby z pohledu plátce daně.

Diskuze (15) Další článek: V Číně provádí pokusy s úpravou DNA u lidských embryí. Geneticky upravení lidé se stávají skutečností

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,