Online dárky, které můžete mít hned od stolu [Vánoce 2015]

  • Pod vánoční stromeček můžete nadělit také online dárek
  • Třeba exotickou osobní doménu, slevový kupón do e-shopu
  • Nebo předplatné na muziku a filmy

S blížícími se Vánocemi se stále více plní parkoviště u obchodních zón, prodlužuje se čekací doba mnoha výdejen zboží zakoupeného v e-shopech a pochopitelně roste také stres všech, kteří se na poslední chvíli snaží ulovit nějaký ten dárek pod vánoční stromeček.

Je tu však jedna kategorie darů, které můžete vyřídit doslova za pět minut dvanáct. Ne, nemáme na mysli večerní návštěvu čerpací stanice a nákup bonboniéry, ale pořízení elektronického dárku na internetu.

Internetová doména

Jelikož jsme na internetu, tím prvním online dárkem ke zvážení musí být vlastní doména. Zatímco v minulosti jsme měli na výběr registraci třeba svého jména především s koncovkou .cz, .com, .net nebo třeba docela levnou .eu, dnes máme díky nově schváleným doménám nejvyššího řádu mnohem větší výběr.

441057531
Web Novékoncovky.cz nabízí k registraci desítky nových exotických domén. Odpovídá tomu ale i jejich mnohem vyšší cena, která se pohybuje okolo 500-1000 korun na jeden rok.

Pokud máte doma bajkera, možná byste jej mohli dostat doménou miluju.bike. V době přípravy tohoto článku byla ještě volně k dispozici, tyto nové a docela exkluzivní domény jsou totiž mnohem dražší než naše národní .cz. Pokud ji pořídíte třeba skrze tuzemského registrátora SubReg, který se specializuje právě na nové domény, zaplatíte při registraci na rok 717 korun.

97070215
Doména s osobní vizitkou Superstránka.cz

Nákup a správa domény je jedna věc, ale co potom? Mnozí registrátoři umožňují běžným uživatelům zprovoznit na doméně třeba osobní webovou vizitku, galerii i blog a to bez jakéhokoliv programování. Tyto služby nabízí třeba Active24, který před lety představil službu Superstranka.cz. Na doméně pak může být jednoduchý web s fotografií, krátkým představením a třeba odkazy na vaše profily na sociálních sítích.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,