PayPal se chlubí: Naši platební bránu používá čtvrt miliardy lidí

Platební brána PayPal, která je svázaná především s nákupy na obřím tržišti eBay, se čerstvě pochlubila pokořením hranice 250 milionů aktivních uživatelů. Přitom teprve koncem letošního února dosáhla hranice 200 milionů, tempo růstu v posledním půlroce tedy nabralo ohromnou rychlost.

PayPal dnes můžete používat buď jako klasickou platební bránu, anebo peněženku, na kterou přepošlete určitý finanční obnos, se kterým nadále disponujete. Peníze tedy nemusíte utrácet jen nákupem služeb a produktů, ale stejně tak je můžete poslat jinému uživateli.

Klepněte pro větší obrázek
Webové rozhraní PayPalu s historií posledních transakcí

Historie služby sahá do sklonku 90. let minulého století, kdy se zrodila v mladém startupu Confinity. V roce 2000 se Confinity spojila s dalšími bankovním startupem X.com jistého Elona Muska.

V roce 2001 získal PayPal své současné jméno, o rok později vstoupil na burzu a v létě téhož roku jej pohltil eBay, se kterým je spjat dodnes, ačkoliv obě společnosti na podzim roku 2014 oznámily, že budou opět fungovat jako samotně obchodovatelné akciovky.

Diskuze (3) Další článek: Uber se připravuje na vstup na veřejnou burzu a s vývojem vlastního autonomního systému neskončí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,