Petr Toman: Windows 8 má úspěch, to nejlepší ho ale čeká

V pořadu Connected tentokrát Petr Toman, šéf české pobočky společnosti Lenovo. Diskuse na téma PC trhu, Windows 8, globálního i českého růstu Lenova a jeho expanze do oblasti serverů.

Hostem Connected je Petr Toman, generální ředitel české pobočky společnosti Lenovo. Čínská firma v posledních měsících soupeří o post světové jedničky s konkurenčním HP a jako jedna z mála počítačových firem v této oblasti roste. Lenovo věří, že PC trh není mrtvý a že díky sázce na více platforem a více druhů zařízení dokáže světový trh ovládnout.

Lenovo postupně obsazuje lokální trhy. V Česku ještě v loňském roce firma bojovala za to, aby značku Lenovo zákazníci začali vnímat. To se podle Tomana povedlo. Značka notebooků ThinkPad už navíc údajně není spojována s IBM.

Po strojích s Windows 8 je údajně velká poptávka. Petr Toman nicméně potvrzuje to, že v první vlně nebyl na trhu dostatečný počet různých dotykových zařízení a poptávka zákazníků byla vyšší, než nabídka. Tato díra bude zalepena v první polovině tohoto roku.

Na pořadu spolupracujeme s UPC a SAT Plus. Starší díly můžete sledovat zde.

Předchozí díly Connected

Diskuze (55) Další článek: ESET Services – vaši experti na informační bezpečnost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,