Po sedmi letech smír: Samsung a Apple končí s tahanicemi po soudech

Soudní spory Applu a Samsungu konečně skončily. Začaly již v roce 2011, tedy před sedmi lety. Sérii zahájilo obvinění ze strany Applu, že Samsung zkopíroval design iPhonu a zneužil designové patenty Applu v rámci své grafické nadstavby TouchWiz. V případu padlo hned několik rozsudků, podle kterých měl Samsung za zneužití patentů zaplatit Applu v součtu stovky milionů dolarů.

Celý případ se později dostal i k Nejvyššímu soudu v USA, který se ve finálním řízení přiklonil na stranu Applu. Samsung tak dostal nařízeno zaplatit pokutu v přepočtu přes 11 miliard korun. Část z této sumy však Samsung Applu hradil již dříve, proto Jihokorejci pouze doplatili zbytek vyměřené částky. S verdiktem se však nesmířili a v rámci navrhovaného rozkladu se chtěli soudit o navrácení zaplacené částky. Celý kolotoč soudních řízení by se tak rozjel úplně nanovo...

Tomu je však konec. Obě strany doručily soudkyni Lucy Koh informaci o tom, že mezi oběma společnostmi došlo k oboustranné mimosoudní dohodě. Žádná z firem do médií nezveřejnila podmínky dohody a také k ní nepřidala žádné tiskové prohlášení.

Apple a Samsung se již v roce 2014 rozhodly ukončit spory mimo území USA, a dnešním dnem končí i jejich tahanice v zámoří. Samsung s Applem však mají hodně daleko od toho býti spojenci. Nadále si budou silně konkurovat.

Google v roce 2017 vyfasoval rekordní pokutu od EU:

Diskuze (2) Další článek: AMD ještě letos uvede grafickou kartu s podporou PCIe 4.0

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,