Podívejte se na koncepty Microsoftu z roku 1999, které zrealizoval pozdě

Microsoft má stejně jako další technologické společnosti i sekci pro výzkum budoucích technologií. Microsoft již dříve ukázal spoustu zajímavých řešení na různých konceptech, k realizaci se ale obvykle dostal už pozdě nebo vzal vše od počátku za špatný konec.

Na videu si můžete prohlédnout velký přehled konceptů Microsoftu pro budoucí interakci s různými počítačovými zařízeními. Jak je vidět, Microsoft už v roce 1999, tedy rok před nástupem Ballmera do čela společnosti, měl poměrně jasnou a dobrou vizi do budoucnosti.

Na videu se objevují koncepty využití hlasového ovládání na příkazy, chytré telefony s velkým barevným displejem (ale bez dotykového ovládání), integrované videohovory skrze platformu systému, elektronický nákup vstupenek včetně platby přímo z počítače, komunikace přes televizi, společná tvorba obsahu a dokumentů, tablety a další technologie. Asi to nejšílenější na videu je ale grafické rozhraní aplikací, kterému se dnes můžeme jen smát.

Některé oblasti tak sice Microsoft zkoušel (tablet), ale špatnou formou a většinou ho předběhli konkurenti (iPhone, iPad, Google Docs, Google now). Jsou ale oblasti, kde se mu podařilo po více než deseti letech i uspět – Xbox a Kinect (hlasové ovládání, interakce s televizí) nebo integrací Skypu do systému.

Diskuze (12) Další článek: iCloud pro Windows se naučil synchronizovat záložky z Chromu a Firefoxu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,