Představujeme FinExpert.cz, průvodce osobními financemi

Peníze, spoření, daně. Ale také bydlení, investice, nákupy a půjčky. To jsou témata finančního webu FinExpert.cz.

Termín Finanční gramotnost je neustále probíraný v médiích, velmi často si jej berou do úst politici, bankéři či finanční poradci. Kdo je tedy člověk finančně gramotný? Ten, kdo se orientuje v problematice peněz, nabídce trhu a ví, na co skutečně má. Jako zdroj informací může sloužit web FinExpert.cz.

 

Finanční internetový magazín FinExpert.cz už 10 let přináší informace z oblasti osobních financí.

 

FinExpert se neustále snaží přicházet se zajímavými finanční tipy, jak ušetřit či vydělat. Na modelových příkladech ukazuje například výpočty daní či záloh na zdravotní a sociální pojištění. Ke konkrétním výpočtům – například čisté mzdy – poslouží Kalkulačky. Web samozřejmě sleduje finanční trh a novinky, které připravují banky pro své klienty.

„Za deset let existence FinExpertu se bankovnictví posunulo více směrem k informačním technologiím. Dalším trendem poslední doby jsou bankovní nováčci. Jako reakce na zkostnatělé bankovnictví a vysoké poplatky v loňském roce otevřely hned tři nové banky Air Bank, Equa bank a Zuno Bank. Slibují nižší ceny či větší propojení bankovnictví s moderními technologiemi,“ říká šéfredaktorka webu FinExpert.cz Kamila Ondráčková.

Klepněte pro větší obrázek

FinExpert jednotlivé články zařazuje do sekcí, které jsou nazvané podle chování na finančním trhu Vyděláváme, Spoříme, Investujeme, Bydlíme, Šetříme, Půjčujeme si, Nakupujeme

FinExpert.cz nabízí další služby

Pokud nemáte dostatek času na každodenní pročítání novin, ať už papírových nebo internetových, FinExpert spolu s webem E15.cz připravuje pravidelný stručný přehled hlavních událostí z domácí i zahraniční politiky, ekonomiky a financí – službu Ekomail.

Diskutovat o nejrůznějších tématech z oblasti financí můžete na fóru FinExperta. K zapojení do diskuze je nutná jen registrace a již můžete zakládat vlákna k tématům, která vás zajímají.

„To, jak s penězi zacházíme, ovlivní většinu oblastí našeho života. Bohužel Češi v nejrůznějších průzkumech finanční gramotnosti stále dokazují, že tématu osobních financí a sebevzdělávání v této oblasti nepřikládají velkou váhu. Mnoho z nich pak na svou nevědomost doplatí. Je tedy důležité se zajímat, vyplatí se vám to,“ dodává Kamila Ondráčková.

Další článek: Fotosmršť: Windows 8 Release Preview

Témata článku: , , , , , , , , , , ,