Přes appku se dá objednat už i místo k práci. Nový český startup zajistí klidný koutek i zasedačku

Sdílení volného ubytování, svezení, gauče, koloběžky nebo auta už je dneska běžné, na všechno jsou už zaběhlé služby a k nim navázané aplikace. Teď se k nim přidává další, jmenuje se Locco a objednat si přes ní můžete místo vhodné pro práci tam, kde zrovna potřebujete.

Myšlenka je to vlastně úplně jednoduchá – typicky kavárny nebo restaurace, které nebývají plně vytíženy, mohou přizpůsobit část svého prostoru ke sdílení jakožto pracovního místa ve službě Locco. Takové místo musí splňovat podmínky jako je klid a dostatečný počet míst, nesmí chybět vybavení stoly a židlemi vhodnými pro pohodlnou práci s počítačem, rychlý internet, skener, tiskárna, dostatek elektrických zásuvek atp.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takto vypadá aplikace, přes kterou lze pracovní místo vyhledat a rezervovat

Typický uživatel aplikace Locco je nějaký pracující člověk na cestách, který si tak může vyhledat nejbližší provozovny Locco. Zjistí si, zda je na místě volno a může se tam na pár hodin upíchnout. Platí se rovnou z aplikace za strávený čas. Základní sazba za pracovní místo je 40 Kč za hodinu, počítá se přitom po minutách. Cena se ale může v různých pobočkách lišit podle vytížení a nabízeného komfortu.

Pracovní koutek, ale klidně i menší zasedačka

Pracovní místa sítě Locco však nabídnou i zasedací místnosti na klidné jednání ve více lidech, kde se platí podle velikosti – například malá zasedačka pro čtyři lidi vyjde na dvě stovky na hodinu. Vše je přitom v interiéru dané kavárny. Ta na vaší přítomnosti samozřejmě může vydělat ještě i formou konzumace nabízeného jídla a pití. Na rozdíl od běžné kavárny vám však nebude obsluha nic proaktivně nabízet a vnucovat, zavoláte si ji skrze mobilní aplikaci až když budete sami něco chtít.

Je to jednoduchý nápad, který zapadá do dnešní doby. Řadě lidí dnes stačí k práci notebook, internet a klidné místo, přitom mohou (nebo musí) různě cestovat.

Locco je mladý český startup, který právě začal fungovat. Aktuálně nabízí prostory v Praze a Brně, blízko otevření jsou v Bratislavě, přičemž rozjednané už jsou další. Do konce roku by mělo být v provozu 6 poboček, které nabídnou cca 50 míst k práci, příští rok by se měla kapacita rozšířit v řádu stovek nových pracovních míst. Síť by se přitom měla rozrůstat nejen v Česku, ale postupně i za hranicemi.

Diskuze (8) Další článek: Apple iCloud měl problémy. Výpadky a zpomalení se objevily u velkého množství služeb

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,