Prodeje opět vzrostou: Tesla začala prodávat nejlevnější variantu elektromobilu Model 3

Tesla při uvedení levného elektromobilu Model 3 sice uváděla, že cena startuje na 35 tisících dolarech, realita ale byla taková, že od počátku vyráběla Tesla nejdříve dražší varianty s vyšší kapacitou baterie (Long Range) a dojezdem 500 kilometrů na jedno nabití. Nedávno začala rovněž vyrábět výkonnější variantu, která má pohon všech čtyř kol (dva elektromotory). Jejich cenovky jsou 45 tisíc dolarů, respektive 52 200 dolarů.

Nyní ale Tesla začala s prodejem i té nejlevnější varianty Modelu 3, která má pohon pouze zadních kol pomocí jediného elektromotoru a dojezd na jedno nabití je 420 kilometrů. Koncová cena za tento Model 3 je pouze 35 tisíc dolarů, přičemž dodávky prvním zákazníkům se očekávají během 4 až 6 měsíců.

I nejlevnější varianta se ale pyšní skvělými parametry, mezi kterými je zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 5,6 sekund a maximální rychlost 200 km/h. Vybírat lze z 5 barev karoserie (černá, šedá, modrá, bílá, červená), dvou variant kol a černého nebo bílého vnitřního designu. Za 5 tisíc dolarů si pak lze připlatit za vylepšeného Autopilota. Pokud si ho budete chtít nainstalovat až po koupi auta, vyjde vás o tisíc dolarů dráž.

S prodejem levnější verze lze očekávat, že Tesla vyrobí a prodá zase o trochu více elektromobilů než v minulosti.

Diskuze (25) Další článek: Windows umožní odinstalovat více svých aplikací. Třeba i kalkulačku a Malování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,