Prodejna Tesla v ČR: otevírá se první oficiální obchod Tesly u nás a v češtině už je také web a ceny aut

Automobilka Tesla otevírá svůj první obchod v Česku, a to na ulici Freyova v Praze 9 - Vysočanech. Doposud na této adrese sídlil oficiální servis značky, ale nyní už si zde budete moci elektromobil Tesla i koupit. Doposud to u nás oficiálně nebylo možné a pro Teslu se muselo do Rakouska či Německa.

V souvislosti s tím se na webu Tesly objevila čeština v konfigurátoru a také přesné české ceny. Základní verze Modelu 3 vyjde na 1 199 200 Kč, nejvýkonnější verze Performance s prodlouženým dojezdem na 1 611 200 Kč. Dodání je uvedeno na začátek roku 2020. 

V ceníku je zajímavá položka autopilota, což představuje výbavu potřebnou pro všechny dostupné asistenční funkce a do budoucna i pro plně autonomní řízení. Tato záležitost vyjde na nemalý příplatek ve výši 171 000 Kč. 

Větší Model S vyjde v Česku minimálně na 2 271 200 Kč, SUV Model X na 2 458 200 Kč. Jak vidno, elektromobilita zatím není nic levného a za úspěchem Tesly v USA či skandinávských zemích stojí hlavně dotační programy. U nás žádné takové zatím nefungují, a tak bude Tesla poměrně luxusní záležitostí. 

Je každopádně potěšující, že další moderní technologická firma rozšiřuje své působení i do Česka. 

Diskuze (57) Další článek: Intel zveřejnil úpravy pro linuxové jádro, které přinesou základní podporu USB4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,