Rakouského lyžaře během závodu málem trefil padající dron

Během závodu ve slalomu Světového poháru v italské Madonně di Campiglio došlo k pozoruhodné nehodě. Rakušana Marcela Hirschera málem zasáhl padající dron. Měl velké štěstí, že ho dron těsně minul a dopadl až na patky jeho lyží. Incident však poukázal na nebezpečí spojené s rozšiřujícím se provozem dronů.

Video:

Drony jsou technologické prostředky, které aktuálně zaznamenávají obrovský boom. Velké internetové společnosti (Amazon, Google) investují do vývoje autonomních dronů ať už pro doručování zásilek či mapování. Ve velkém se uplatňují také u filmařů, kterým umožňují pohled z ptačí perspektivy.

943440676 
Pád dronu ve výše uvedeném videozáznamu uvidíte zhruba po půl minutě

Právě televizní dron s kamerou zprostředkovával divákům unikátní záběry z trati lyžařského závodu, přičemž se z neznámých důvodů zřítil. V přímém televizním přenosu byl zachycen jeho pád. Málem zasažený Marcel Hirscher si nejprve postěžoval, že ho incident během závodu docela rozhodil. Naštěstí jen v tom, že ho vyrušil ze soustředění. Později už na sociálních sítích incident komentoval s humorem.

Organizátor závodu připustil, že televizní společnosti povolil během závodu využívat dronu, ten se ale neměl pohybovat přímo nad závodní tratí. U příštích závodů Světového poháru to prý již bude důrazně kontrolováno.

Většímu rozšíření dronů zatím brání legislativa, která poukazuje právě na možná nebezpečí. A takovýto veřejný incident určitě nijak nezkrátí dobu, kdy nám budou balíčky z Amazonu létat. Ba naopak. Tentokrát se dron rozplácl na prázdnou sjezdovku s jedním závodníkem, jinde by však měl létat nad přeplněnými městskými ulicemi… 

Diskuze (78) Další článek: Sobotka pod útokem. Twitterový účet premiéra ovládli hackeři

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,