Revolut chce oslovit více rodin a komunit. Přichází s možností společného spoření

Bristský fintech startup Revolut aktuálně chystá novinku – sdílené trezory. Ty pomohou těm, kteří chtějí snadno sdílet finanční prostředky mezi více uživateli. Nově tak budou mít všichni přizvaní uživatelé přístup k penězům uvnitř trezoru, kam mohou i sami přispívat.

Trezory v rámci Revolutu už nyní umožňují spořit si peníze odděleně od hlavního účtu a jsou tak obdobou klasických spořících účtů, které můžeme znát z klasických bank. Zde je pouze ten rozdíl, že uložené peníze nejsou nijak úročeny. Ukládání prostředků lze ale nastavit automaticky po konkrétní době, nebo třeba zaokrouhlováním při platbě kartou.

Novinka pak spočívá v tom, že takto vytvořený trezor půjde sdílet mezi více uživateli, kteří tak nejenže budou moci sdílet od jedné společné peněženky, ale budou z ní moci i vybírat. To se může hodit například pro rodiče, spolubydlící apod. S tím souvisí i oznámení nové aplikace Revolut Youth, která má být zaměřena právě na mládež. Ta ale prozatím není dostupná, firma na ní stále pracuje.

Jak funguje Revolut?

Zdroj: TechCrunch

Váš názor Další článek: Roztomilý robot Salto by jednoho dne mohl zachraňovat lidské životy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,