Samsung chce investovat 22 miliard dolarů do umělé inteligence, 5G a dalších technologií

Díky úspěchu svých chytrých telefonů, televizí a hlavně čipů má Samsung poměrně dobré finanční zázemí. Může provést nemalé investice a přesně takové plánuje. Společnost ve středu oznámila, že chce vložit desítky miliard na výzkum umělé inteligence, biofarmacie, bezdrátových systému 5G a dalších technologií.

Cílem snah Samsungu je stát se méně závislým na trzích s chytrými telefony a spotřební elektronikou, které vnímá, že upadají. Celkem tak během následujících tří let investuje 22 miliard dolarů (zhruba 486 miliard korun) do oblastí, ve kterých takovou prezenci nemá. V dlouhodobějším horizontu plánuje investovat 160 miliard dolarů (3,6 bilionu korun).

Většina těchto investicí proběhne v jeho domovské Jižní Koreji, kde přijme 40 tisíc nových zaměstnanců, což je dvojnásobek toho, co sliboval dříve. Jen v samotné oblasti umělé inteligence plánuje vytvořit 1000 nových pracovních míst.

Podstatná část plánované investice půjde do divize na výrobu čipů, které se v poslední době skvěle daří. Samsung je nyní největším světovým výrobcem elektroniky a není tak divu, že hledá způsoby, jak růst ještě podpořit. Další investice pak půjdou do technologie 5G, datových center, automobilové elektroniky (včetně vývoje autonomních vozidel) a biofarmacie.

5G

5G je označení pro pátou generaci mobilních sítí. Navazuje na sítě čtvrté generace označované 4G, které překonává zejména co se týče zvýšení přenosové rychlosti, snížení odezvy a zvýšení počtu obsluhovaných zařízení. Přečtěte si podrobný článek o 5G

Mohlo by vás také zajímat: Wi-Fi, připojení k inernetu, IoT

Váš názor Další článek: Jak nepřijít o soukromí na Facebooku: není třeba hned rušit účet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,