Šéf Aceru končí, na vině jsou špatné hospodářské výsledky firmy

Dosavadní CEO a předseda představenstva tchaj-wanské společnosti Acer J. T. Wang z vlastního rozhodnutí odstupuje ze svých funkcí. Důvodem jsou dlouhodobě špatné hospodářské výsledky firmy.

Z pohledu jména to však na velkou změnu nevypadá. Po J. T. Wangovi usedne 1. ledna 2014 na ředitelské křeslo J. Wong. Wang byl představenstvem požádán, aby do konce svého funkčního období v červnu 2014 zůstal předsedou představenstva, čemuž vyhověl, avšak poté končí i v této funkci.

Dosavadní management firmy připravil také plán na restrukturalizaci společnosti. S tou se nebude čekat na nástup nového generálního ředitele do funkce, provádět se začne ihned. Na restrukturalizaci firmy se podílí také jeden ze spoluzakladatelů George Huang – byl jmenován výkonným tajemníkem výboru pro transformaci.

Acer chce do budoucna hlavně stabilizovat svou pozici na trhu, k čemuž ji má pomoci představení nových modelů počítačů, tabletů a chytrých telefonu, s restrukturalizací je spojeno také celosvětové snížení počtu zaměstnanců, kterých je v tuto chvíli 8 tisíc.

Diskuze (6) Další článek: Byznysový zápisník: IBM bude mít reklamu na cloud za miliardu

Témata článku: , , , , , , ,