Softwarové trendy k dynamickému růstu v e-komerci

(Inzerce) V 2014 dosáhly v Evropě obraty prodejů po internetu 423,8 miliard EUR. V 2009 se e-komerce podílela na celoevropském HDP z 1,27 %, loni bylo toto číslo už dvojnásobné.

Takové prorůstové prognózy vedou jistě k optimismu, ovšem společnosti, zabývající se tímto byznysem, staví tento trend před řadu zásadních otázek. Jednou z takových firem je společnost WOODENSKY, která se doposud věnovala především distribucí spotřebního zboží, satelitní techniky, zabezpečovacích systémů a příslušenství k elektrotechnice. 

„V letošním a příštím roce hodláme rozšiřovat portfolio o nové sortimentní skupiny, jako jsou oblečení, IT, potřeby pro domácnost, auto-moto a další. Očekáváme nárůst položek v řádu statisíců,“ seznamuje nás s plány ředitel společnosti Marek Sirota. „Pro účetnictví jsme doposud využívali externí firmu a ostatní agenda byla realizována přes nevyhovující softwarové instrumenty. S ohledem na růst společnosti jsme potřebovali implementovat nový a vysoce funkční informační systém (IS). Naším klíčovým požadavkem byla rychlost nasazení. Na základě nabídek jsme se rozhodli pro řešení Microsoft Dynamics NAV od firmy WEBCOM.“

„Vzhledem k požadavku zákazníka na co nejrychlejší implementaci IS bylo rozhodnuto, že se pro pilotní provoz nasadí naše vlastní řešení, cloudová služba Dynamics Online NAV,“ navazuje specialista společnosti WEBCOM Jan Petrů. Dynamics Online NAV je standardizovaný software poskytovaný formou služby a je určený pro automatizovanou správu financí a evidenci majetku, řízení nákupních a prodejních procesů i skladových operací. Veškerá správa a údržba ekonomického systému je v režii dodavatele, který aktualizuje legislativu, udržuje nejnovější verze veškerého softwaru i výkonnost serverů. Nespornou výhodou je rozšiřitelnost systému a možnost dalších úprav dle specifických požadavků zákazníka.

Podívejte se, co vše umí Dynamics Online NAV

„Dalším požadavkem bylo, aby bylo možné flexibilně spravovat licence, což je jeden z dalších významných benefitů našeho IS. Firma si může zvolit každý měsíc, kolik uživatelů bude se systémem pracovat,“ pokračuje ve výčtu zkušeností s implementací Dynamics Online NAV Jan Petrů z WEBCOMu. „To prakticky znamená, že v exponovaných obdobích, kdy rostou počty objednávek a dodávek zboží, lze snadno navýšit počet uživatelů a následně jejich počet opět snížit.“

Klepněte pro větší obrázek 
Firmy si mohou pronajmout systém pro finance a účetnictví, obsluhu zákazníků a další kancelářské aplikace jako Office 365.

„Hledali jsme dodavatele kvalitního a stabilního IS a jediná firma, která správně odhadla naše potřeby a na základě toho připravila rychlé a spolehlivé řešení, byl právě WEBCOM,“ uzavírá své pozitivní dojmy Marek Sirota ze společnosti WOODENSKY.

Jarmila Jelínková

Další článek: Toto bude velké. Google začíná streamovat mobilní aplikace

Témata článku: , , , , , , , , , ,