Sony chce napodobit Apple i Samsung a více propojit hardware a software

Většina velkých hráčů (Microsoft, Google, Apple a další) už pochopila, že dnes již nevyhraje samotný software nebo hardware, ale pouze komplexní ekosystém, který se skládá z těchto dvou nerozlučných částí.

Jak informoval server Reuters, nový CEO společnosti Sony - Kazuo Hirai, má za úkol vyřešit současný problém Sony, která je známá především svým hardwarem, software však nepatří mezi její silné stránky. Zatímco dříve kvalitní hardware stačil, dnes je to pouhá část skládačky, která je nutná pro úspěch na trhu a dostatečnou konkurenceschopnost.

Obsah v podobě multimediálních dat je přitom hlavní předností Sony z minulosti, Applu se však podařilo tento trh velmi rychle převzít a spolu s dalšími novými hráči ho doslova ovládnout. S tím souvisí i populární trh mobilních zařízení, kterému také vládne Apple, Samsung, Google a další hráči.

Z rozhovoru vyplynula také velmi zajímavá věc, která se týká televizí. Podle Sony totiž bude LCD technologie hrát důležitou roli ještě minimálně příští tři roky, takže nástup OLED displejů možná nebude tak rychlý, jak se očekává.

Diskuze (11) Další článek: Windows On ARM napoví, jak by mohl vypadat Windows 9

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,