Společnost VMware představila novou strategii

VMware se v rámci nové strategie zaměří na softwarově definovaná datová centra, hybridní cloud a end-user computing.

Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware, představil na konferenci Strategic Forum for Institutional Investors novou strategii společnosti VMware a přiblížil plány týkající se softwarově definovaných datových center, rozšíření nabídky v oblasti hybridních cloudů a pokroku v éře mnoha zařízení.

„Dlouhodobým cílem VMware je výrazné zjednodušení IT prostřednictvím virtualizace softwaru,“ řekl Gelsinger. „Zákazníci po nás chtějí, abychom jim pomohli vyřešit nejnáročnější IT výzvy jednoduchým a elegantním způsobem, tedy zajištěním nové úrovně efektivity, kontroly a pružnosti. Neustále proto přicházíme s novými inovacemi a nabídkami, které umožní IT zprostředkovávat služby pro zrychlení podnikání a zvýšení konkurenční výhody.“

V roce 2013 se VMware zaměří na tři hlavní oblasti:

Redefinice infrastruktury: Softwarově definovaná datová centra

Prostřednictvím softwarově definovaných datových center VMware rozšíří výhody virtualizace na všechny oblasti datového centra – síť, bezpečnost, úložiště a správa. V rámci nové strategie chce VMware sloučit produktovou řadu VMware vCloud Networking and SecurityTM a platformu Nicira Network Virtualization Platform (NVP) do jediné skupiny produktů založené na společném technologickém základě a souhrnně nazvané VMware NSX.

VMware NSX umožní plně využít potenciálu virtualizace sítí díky práci napříč VMware i ne-VMware hypervisory, systémy pro správu cloudů i základním síťovým hardwarem. Navíc VMware NSX poskytne otevřený framework pro integraci síťových a bezpečnostních služeb. VMware NSX umožní zákazníkům díky virtualizaci sítě zrychlit nasazení aplikací, snížit kapitálové i provozní náklady a proměnit síťový provoz bez jakýchkoliv výpadků.

Zajištění hybridního cloudu

VMware představil své plány rozšířit softwarově definovaná datová centra o nabídku služeb hybridního cloudu, které umožní všem 480 tisícům zákazníkům čerpat výhod veřejného cloudu s jednotným modelem správy, organizace, síťování a bezpečnosti a bez nutnosti měnit své stávající aplikace.

Služby VMware vCloud® Hybrid Service by měly být uvedeny později v tomto roce a dostupné prostřednictvím stávajících kanálů ve spolupráci s širokou sítí partnerů. VMware vytvořil novou divizi služeb hybridních cloudů v čele s Billem Fathersem, odborníkem s mnohaletými zkušenostmi v oblasti cloudových služeb.

Podpora pro éru mnoha zařízení

VMware pomáhá zákazníkům propojit koncové uživatele s potřebnými daty, aplikacemi a desktopy prostřednictvím nedávno představené sady VMware HorizonTM Suite. Tato pokročilá platforma pro mobilní pracovníky využívá virtualizaci k proměně shluků dat, aplikací a desktopů na centralizované IT služby, které lze snadno nasadit, spravovat a doručit koncovým uživatelům na libovolné zařízení. VMware Horizon Suite pomůže zákazníkům VMware vyhovět vzrůstajícím požadavkům na mobilní pracovníky bez nutnosti obětovat kontrolu a bezpečnost.

Článek vyšel v rámci partnerské sekce Cloud a virtualizace, autorem je zástupce společnosti VMware.

Váš názor Další článek: RSS čtečka Feedly přetáhla od Googlu přes půl milionů čtenářů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,