Startup Octi se zaměřuje na analýzu pohybu lidského těla v rozšířené realitě

Oblast rozšířené reality začíná být stále populárnější mezi nejrůznějšími startupy a jedním z nich je i Octi, který se zaměřuje na specifickou oblast – lidské tělo.

Octi vyvíjí pokročilou technologii, která dokáže v obraze rozpoznat lidské tělo a to i v případě, že je v nějakém druhu pohybu (včetně tance). Kromě vyhodnocování struktury statického obrazu i s jednou kamerou (informace o hloubce se vyhodnocují sémanticky) je tak technologie použitelná i pro zpracování obrazu v reálném čase z kamery třeba mobilního telefonu.

Díky detekci a zjištění oblasti lidského těla dokáže technologie jednoduše nahradit tělo nějakým jiným obrazem či filtrem, což může být použitelné nejen pro zábavné aplikace, ale také pro užitečné nasazení. Rekonstrukce totiž probíhá nejen v rámci 2D, ale také 3D struktury těla. Ukázkové příklady přes mobilní telefon si můžete prohlédnout na videu.

Startup získal od investorů první větší investici v podobě 7,5 milionu dolarů a zároveň oznámil, že v rámci spolupráce s OneTeam Collective chystá vytvoření více než dvou tisíc avatárů hráčů NFL. Technologické demo si lze vyzkoušet přímo v aplikaci pro iOS.

Váš názor Další článek: Kolem Země proletěla kuriozita: dvojitý asteroid 2017 YE5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,