Steve Wozniak: Apple se měl už dávno rozpadnout, prohlásil pro Bloomberg

Média Steva Wozniaka milují, na rozdíl od většiny ostatních osobností technologické scény si totiž nikdy nebere servítky a vše řekne na rovinu. Ostatně, je to přece Woz – spoluzakladatel Applu – a ne nějaký uhrovitý student.

Tentokrát využil příležitosti v rozhovoru pro Bloomberg a před kamerou prohlásil, že už se měl Apple dávno rozpadnout. Ale pozor, nemyslel tím samozřejmě krach počítačové legendy, ale spíše rozporcování korporace na malé nezávislé části. Jedna akciovka by byráběla iPhony, druhá počítače, třetí webové služby atp.

O něco podobného u velkých technologických společností usilují někteří američtí zákonodárci, zatím však nemají sílu podobný plán prosadit. Podle Woze však není na místě, aby to udělal stát, ale aby k tomu dospěla sama firma, protože digitální superkorporace už přerostly společnost.

Loni na jaře zavítal Steve Wozniak do blízké Vídně, kde byl jedním z klíčových přednášejících na konferenci We Are Developers. Tehdy se pro změnu zostra pustil do Facebooku, na kterém zrušil účet. To samé pak zopakoval letos v létě.

Diskuze (22) Další článek: Microsoft vylepšuje vyhledávání ve Windows 10 – vysvětlí kontext a opraví překlepy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,