Steve Wozniak má problém. Studenti jeho drahého inženýrského programu Woz U si stěžují na nízkou kvalitu

Steve Wozniak minulý rok spustil online platformu Woz U pro studenty i společnosti, která je zaměřená na intenzivní tréning programování, kyberbezpečnosti nebo analytiku dat. Vzhledem k tomu, že podobné pokusy jsou i v mnohem větší míře spousty let k dispozici i zdarma, překvapilo, že jde o placenou službu. Nyní si zákazníci stěžují, že se jim od známého tvůrce počítačů nedostává adekvátních informací.

Takto Steve Wozniak láká na vzdělávací program Woz U:

Pokud se chcete programu Woz U účastnit, musíte zaplatit neuvěřitelných 15 200 dolarů, což je v přepočtu asi 335 tisíc korun. Pokud by zatím bylo opravdu dlouhodobá a kvalitní výuka s profesionály v oboru, asi by to bylo adekvátní. Ale situace je bohužel opačná.

Program má sice 33 týdnů, ale studenti si stěžují, že obsahuje pouze předtočená videa (žádná interakce 1:1 jako u konkurenčních platforem), materiály obsahují spousty chyb a ve velkém jsou jen plné odkazů na Wikipedii.

Steve Wozniak se k problému vyjádřil tak, že prý nemá s řízením nic společného a od problémů se tak dost podivně distancoval, i když jde o projekt zaštítěný jeho jménem. Hlavní šéf Woz U - Chris Coleman upřesnil, že o chybách vědí a snaží se zapracovat na výstupní kontrole pro zvýšení kvality.

Už od spuštění bylo v plánu vytvořit i fyzická místa v 30 zemích po celém světě, kde by program probíhal a kde by se mohli studenti scházet. Zda k tomu ale nakonec dojde, to teprve uvidíme.

Diskuze (32) Další článek: Chrome zkomplikuje přístup na stránky, které nepřešly na nové HTTPS certifikáty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,