Strato Pi: průmyslová verze Raspberry Pi snese i náročnější použití

Raspberry Pi je velmi populární miniaturní počítač postavený na procesoru ARM, pro který je k dispozici velká spousta hardwarového rozšíření a obrovského množství optimalizovaného softwaru. Stále se však jedná spíše o zařízení „kutilů“, což se snaží Strato Pi změnit.

Strato Pi totiž posouvá Raspberry Pi do průmyslového segmentu pomocí několika hardwarových úprav, které umožňují profesionální nasazení v různých oblastech. Speciální již hotové verze tak zahrnují například kvalitní integrovaný napájecí zdroj, s výstupem až 3A, UPS pro udržení napájení i při výpadku, RTC (i offline), sběrnice typu RS-485/CAN, RS-232, DIN a také podporu různých směrnic (RoHS, CE, FCC, ICES, CISPR a další).

Důležitým prvkem je i systém, který dokáže resetovat procesor (systém), pokud dojde k zaseknutí. To se hodí obzvláště v případě, že je počítač umístěn na špatně dostupném nebo vzdáleném místě. Výrobce se také pyšní kvalitní čtyřvrstvou deskou.

Koupit lze jak samostatné desky Strato Pi, tak i kompletní řešení s krabičkou, které v nejvyšší verzi vyjde až na 262 eur.

Diskuze (4) Další článek: Skrytý zdroj tepla taví zespodu ledovec v Antarktidě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,