Své pohlaví můžete na Facebooku popsat více než 50 termíny

Muž nebo žena? Většina lidí se do těchto kolonek vejde, avšak Facebook vyšel vstříc lidem s menšinovou sexuální identitou a umožňuje popsat své pohlaví mnohem přesněji a barvitěji. Podle serveru Washington Post lze vybírat z více než 50 termínů, v české verzi Facebooku jsme však na takové možnosti zatím nenarazili.

pohlavi2.png pohlavi.png
Svou sexuální identitu můžete nyní popsat mnohem barvitěji

V americké verzi tak kromě obligátního „Male“ (muž) a „Female“ (žena) přibyla také možnost „Custom“ (vlastní), ve které si můžete složit vlastní i unikátní pohlavní identitu. Následně můžete také zvolit, ve kterém rodě se chcete nechat oslovovat, pokud neinklinujete ani k jednomu pohlaví, můžete zvolit i střední rod.

FBcz
Na českém Facebooku máme zatím možnosti dosti omezeny

Je zbytečné popírat, že mezi námi žijí lidé, kteří se necítí ani mužem ani ženou, či se dokonce narodili jako intersexuálové, avšak Facebook za tento krok kritizují americké náboženské organizace. Například analytik organizace Focus on the Family Jeff Johnston se nechal slyšet: „Je nemožné popřít biologickou skutečnost, že lidstvo je rozděleno do dvou polovin – samčí a samičí.“ Translidé však tento krok přivítali s povděkem. 

Diskuze (39) Další článek: Google je nejžádanějším zaměstnavatelem pro české IT studenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,