Tablet Surface Mini byl připraven, hromadná výroba se ale nerozběhla

Na nedávném představení nové generace tabletů Surface Pro 3 se očekávalo představení i poměrně dlouho spekulované menší osmipalcové verze „Surface Mini“, která měla být důležitým zařízením pro vstup Microsoftu do souboje menších a levnějších tabletů.

Posléze jsme vás ale informovali o tom, že dle zdrojů z Microsoftu uvedení zatrhl Elop a nový šéf Nadella kvůli příliš nízké odlišnosti od stávajících modelů tabletů od jiných výrobců.

Podle nových informací webu Digitimes sice Surface Mini dosáhl finálního návrhu, ale hromadná výroba nezačala v květnu, jak se původně plánovalo. Microsoft totiž ještě musí doplácet na neúspěšné přechozí generace tabletů Surface, jejichž výrobu vlastně dotoval a malé tablety navíc začínají s cenou už kolem velmi nízké hranice sto dolarů.

Do rozhodování o zrušení hromadné výroby přispěl i fakt, že s rostoucí popularitou větších telefonů nad hranicí pěti palců a očekávaným příchodem velkého 5,5palcového iPhonu, by mělo dojít k výraznějšímu snížení poptávky po menších tabletech.

Diskuze (19) Další článek: Za data z Foursquare se bude platit, firma potřebuje vydělávat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,