Tesco má vlastní sedmipalcový tablet, jmenuje se Hudl

Tablety s operačním systémem Androidem se už doslova stávají houskami na krámě, vlastní sedmipalcový model už chystá i řetězec Tesco.

Tesco tablet s označením Hudl je samozřejmě pouze přeznačený model od menšího výrobce Archos, nicméně podobný obchodní model už nabízí i Nvidia se svým tabletem Tegra Note, který má výkonnou čtyřjádrovou platformu Tegra 4. Výrobce si tak může kompletní tablet objednat, přeznačit a prodávat pod svou značkou.

5905320-tablet-tesco-hudl.jpg
Sedmipalcový displej se slušným rozlišením i čtyřjádrová platforma. Tesco Hudl je vzhledem k nízké ceně poměrně slušnou volbou

Zmíněný model od Tesca ale není úplné ořezávátko, má sedmipalcový displej s rozlišením 1 440 × 900 a uvnitř je čtyřjádrový čip Rockchip s frekvencí 1,5 GHz. Interní paměť s kapacitou 16 GB má předinstalovaný Android ve verzi 4.2.2, kapacitu je možné dále rozšířit pomocí microSD (až 32 GB). Nechybí WiFi, stereo reproduktory, port USB, GPS, výstup na sluchátka a HDMI. K dispozici je přední 2MPix a zadní 3Mpix kamera. Za příplatek je možné koupit i obal.

Baterie by dle informací měla vydržet relativně slušných devět hodin a cena bude pouze 119 liber, což je v přepočtu kolem 4 000 Kč s DPH. Tesco Hudl u nás zatím prodávat nebude, první kusy bude možné koupit ve Velké Británii. Tablet má čistý Android s předinstalovanými Tesco aplikacemi na slevy a podobně.

 

Diskuze (35) Další článek: Aplikace Babel šifruje SMS bez třetích stran

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,