Tesla meziročně prodala v Číně dvakrát více elektromobilů, příjem přesáhl 2 miliardy dolarů

Tesle se daří rozšiřovat v Číně, kde vláda vzhledem k problém s ovzduším stále více tlačí na přechod od automobilů se spalovacími motory na elektromobily.

Dle posledních zpráv Tesla dokázala meziročně zdvojnásobit prodeje elektromobilů v Číně a dosáhnout příjmu přes 2 miliardy dolarů. Přesná čísla ohledně prodejů elektromobilů Tesla nejsou k dispozici, ale dle odhadů by se mělo jednat o přibližně 20 tisíc kusů. Nejpopulárnějším modelem v Číně je přitom hlavně Model X.

S tím souvisí i nutnost pokrytí měst a okolí výkonnými nabíjecími stanicemi (Superchargery), kterých už je v Číně přes tisíc a slabších nabíjecích stanic pak přes dva tisíce kusů. Tesla také upravila nabíjecí konektory pro nový standard, který čínská vláda zavedla pro veřejné nabíječky. V Číně už má Tesla 35 samostatných prodejen a chystá se spustit i výrobu přímo v Číně.

Podívejte se na aktuální přelet kolem továrny Tesla Fremont v Kalifornii:

Hlavním důvodem je nástup nového levného Modelu 3, který má v Číně určitě velký potenciál. Tesla by se tím zbavila cla, což je důležitý ekonomický faktor. Postavit a rozjet továrnu na elektromobily ale rozhodně není jednoduchá záležitost a lokální produkci elektromobilů Tesla v Číně nelze očekávat dříve než příští rok.

Diskuze (23) Další článek: Google Asistent získá podporu nových jazyků a bude více integrovaný v mobilních telefonech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,