Tesla prodala v USA více Modelů 3, než BMW všech svých aut

Včera se objevily zajímavé statistiky prodejů elektromobilů a hybridů v USA, kde je vidět, že Tesla v posledních dvou měsících začala prodávat přibližně desetkrát více kusů, než nejbližší konkurenční automobilka. Web InsideEV ale přišel s ještě dalším zajímavým srovnáním, které porovnává pouze Teslu a BMW.

Dle nových statistik totiž vyplývá, že Tesla prodala za poslední měsíc více kusů Modelu 3, než dokázalo BMW prodat v rámci všech jeho automobilů dohromady. Jak lze vidět v tabulce, jedná se o modely BMW i3, i8, řadu 2 až 7, Z4, X1 i X2. Kromě výjimky v podobě BMW i8 se prodeje jednotlivých modelů meziročně značně propadly a BMW prodalo za srpen v USA jen 14 450 kusů automobilů. Oproti minulému roku je to pokles o 13,5 %.

Klepněte pro větší obrázek
Prodeje automobilů BMW v USA za poslední měsíc a srovnání s minulým rokem (Zdroj: InsideEV)

Tesla za stejné období prodala 17 800 elektromobilů Model 3, tedy tento jediný model stačil k porážce celého portfolia BMW v oblasti klasických automobilů. Tesla k tomu prodala ještě 2 625 kusů Model S a 2 750 kusů Model X.

Klepněte pro větší obrázek
Celkové statistiky BMW v USA (Zdroj: InsideEV)

Jestli doposud byly klasické automobilky v klidu s tím, že Tesla je příliš malá a neschopná, tak nyní asi už mají důvod ke strachu. Minimálně v USA budou mít do budoucna velmi těžkou pozici.

Diskuze (33) Další článek: Evropská komise ukončila vyšetřování Applu. Dala tak finální zelenou akvizici Shazamu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,