Tesla zůstane na veřejné burze, investoři přesvědčili Elona Muska

Na začátku měsíce Elon Musk oznámil, že uvažuje o tom, že stáhne Teslu z veřejné burzy a udělá z ní opět soukromou společnost. Důvodem k tomuto kroku měl být krátkodobý pohled některých investorů a hlavně spekulantů, kteří neustále snižovali hodnotu společnosti Tesla na burze. A to i přes to, že se jí dařit prodávat stále větší množství elektromobilů a na trhu v prodejích překonává automobily jiných značek ve stejné kategorii.

Elon Musk měl dle vyjádření už zajištěné financování celé operace, které mělo proběhnout v době, kdy akcie Tesly dosáhnou hodnoty 420 dolarů za kus. Šéf Tesly se ale nakonec v oficiálním textu vyjádřil, že ho investoři přesvědčili, že ponechání Tesly na veřejné burze je dobrá volba a soukromá společnost přináší řadu omezení.

Někteří investoři se vyjádřili, že mají omezené možnosti při investování do soukromých společností, jiní zase na takovou možnost nemají připravené procesy a strategie, což vše dost komplikuje. Tesla by tak zbytečně přišla o nemalý počet investorů, kteří Tesle věří a obchodují s jejími akciemi na veřejné burze.

Elon Musk přiznal, že přechod na soukromou společnost by sice byla komplikace, ale po konzultaci s investory se ujistil, že časová náročnost je v současnosti zbytečná přítěž. Musí totiž primárně ve velkém řešit optimalizace výroby, kvůli čemuž Elon Musk skoro nespí.

Diskuze (52) Další článek: Microsoft se měl v Maďarsku dopouštět korupce. Pochybně prodával Word a Excel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,