Tim Cook už je šéfem Applu 7 let, vybral si ho sám Steve Jobs

Steve Jobs se vrátil do Applu v roce 1997, kdy zvrátil konec společnosti a nasměroval ho správným směrem, který znamenal i tvorbu zcela nových produktů. Po zdravotních problémech při boji s rakovinou byl ale v lednu roku 2011 nucen odejít z Applu a vyřizování každodenních operací přenechal Timu Cookovi. Stále se však podílel na významných strategických rozhodnutích.

Ještě ten samý rok, ale až 24. srpna Steve Jobs oficiálně oznámil, že Tim Cook bude jeho nástupcem, s čímž souhlasila i rada. Tim Cook nebyl žádným nováčkem, v Applu pracoval už od roku 1998, kdy ho ze společnosti Compaq přetáhl sám Steve Jobs.

Tim Cook byl skvělý v oblasti operací a provozních záležitostí, jedna z nejdůležitějších věcí, která je nutná pro úspěšný chod většího celosvětového obchodu, na který Apple pochopitelně cílil. Jak se Apple stával větším, schopnosti Tima Cooka se tak výrazně projevovaly na efektivním škálování byznysu.

Tim Cook vede Apple už 7 let a během této doby byl schopen posunout společnost na příčku nejhodnotnější společnosti, která navíc překonala historický milník v podobě hodnoty jednoho bilionu dolarů na veřejné burze.

Applu se daří přicházet s novými produkty, velká část příjmů je ale stále závislá na iPhonu, který vzešel ještě z vedení Steva Jobse. Důležitost iPhonu se ale pomalu snižuje a Applu se například daří velmi dobře prodávat nové nositelnosti a služby.

Diskuze (27) Další článek: Tesla zůstane na veřejné burze, investoři přesvědčili Elona Muska

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,