Twisto přestane nabízet fyzické platební karty. Přidají se i další banky?

Twisto zavádí jako jedno z prvních novinku – všechny nové karty budou pouze virtuální, v mobilní aplikaci. Fyzické plastové karty bude služba vydávat až na vyžádání. Zcela tak sází na Apple Pay a Google Pay, které získávají na oblibě.

Placení telefonem je velmi populární a dopomohl tomu hlavně příchod velkých platebních služeb Google Pay a následně Apple Pay, které jsou integrovány v rámci Androidu, resp. iOS. Ty lze přitom často využít nejen pro platbu v obchodě či na internetu, ale i pro výběr hotovosti z bankomatu. K přidání karty do služby přitom mnohdy stačí kliknout na tlačítko v rámci bankovní aplikace a ani není nutné opisovat jakákoliv čísla.

Fyzické karty tak přestávají být pro běžného uživatele důležité a mnohdy zůstávají ležet v šuplíku zapomenuté. Twisto na to reaguje a nově zavádí pouze virtuální karty – v rámci mobilní aplikace získáte kompletní údaje, tedy číslo, platnost i CVC. Stále je tak možné s kartou platit na internetu, pro platby v obchodech je ale nutné využít buď právě Google Pay či Apple Pay, případně si dodatečně objednat doručení fyzické karty. Ta přitom bude bez pouze se jménem a číslem. Vše probíhá ve spolupráci s Mastercard, od kterého Twisto obdrželo certifikaci Digital first.

Všechny potřebné údaje v aplikaci

Twisto tak jde vstříc novému trendu, kdy nejen, že budeme mít vše virtuální, ale i dostupné v rámci mobilní aplikace. Například většina českých bank sice podporuje mobilní platbu telefonem a mají k dispozici mobilní bankovnictví, v drtivé většině si ale v rámci něj nezobrazíte všechny údaje o kartě, včetně kompletního čísla či CVC kódu, a kartu tak musíte mít fyzicky u sebe, případně si někam čísla zapsat.

To se snad postupně změní právě s tlakem nových služeb, jako je Twisto či Revolut, který podobnou funkcí také disponuje. Zde je také možné si vytvořit virtuální platební kartu a tu si přidat do platebních systémů, stále se ale primárně vydávají fyzické karty.

Diskuze (34) Další článek: Blíží se Maker Faire Prague Online. Kutily nezastavil ani koronavirus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,