Twitter zablokoval účet, který měl v obrázku logo londýnských her

Ať už se chcete projevit jako fanoušci nebo odpůrci Olympijských her v Londýně, dejte si pozor na to, jaké grafické prostředky a názvy k tomu použijete. Organizátoři si totiž pečlivě hlídají, zda není oficiální symbolika využívána mimo oficiální nebo partnerské kanály. Když se proto logo londýnských her objevilo v profilovém obrázku a na pozadí Twitteru skupiny Space Hijackers protestující proti Hrám, Twitter tento účet zablokoval, informuje Boingboing.

Protest.jpg
Stránka „oficiálních“ protestujících proti londýnským hrám www.protestlondon2012.com. Tady neoprávněně užité logo ještě mají, na Twitteru už ne. 

K zablokování došlo čistě v důsledku porušení ochranných práv k olympijskému logu, nikoli z důvodu, že se skupina aktivistů vyjadřuje ke hrám negativně. Zejména v britských médiích to ale přesto vyvolalo řadu otázek – to bude každý fanda her blokován, když si do obrázku přidá pět propletených kruhů? Ano, možné to je. Pokud si toho někdo z kompetentních všimne, může požadovat odstranění chráněné symboliky.

Letos se podmínky pro internetové sdílení ještě zpřísňují – sportovci nesmí „twítovat“ a fanoušci v hledišti sdílet videa. Důvodem je ochrana cenné značky, která vydělává jen díky prodeji licencí, ať už na její přímé užití, nebo možnost pořizování videopřenosů a publikovatelných záznamů přímo z místa dění.

Skupina londýnských odpůrců her nakonec dostala svůj účet zpátky, ale logo už si změnila.

Bez Loga.jpg
Nově už bez spojených kruhů

Tip: Další články na olympijská témata najdete na webu Londýn 2012

Diskuze (25) Další článek: Download: Windows 8 Release Preview

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,