Uber se chlubí: deset miliard uskutečněných jízd během osmi let

Ačkoli má za sebou služba Uber těžký rok, má důvody k optimismu. Tím hlavním může být překonání důležitého milníku. Od roku 2010, kdy kontroverzní projekt začal, absolvovali jeho řidiči více než deset miliard jízd, informuje Digital Trends.

Že se Uber pohybuje v obrovských číslech, dokazuje příspěvek na firemním blogu, kde uvádí že „v neděli 10. června ve 12:12 (našeho času) bylo zahájeno 173 jízd, čímž byla překonána hranice deseti miliard cest.“

Také další čísla odrážejí globální fungování Uberu – milníku bylo dosaženo díky řidičům ve více než 21 zemích napříč pěti kontinenty, přičemž nejvíce zakázek bylo v tu chvíli v zemích Latinské Ameriky.

Oficiální zpráva také ukazuje, jak dokonalý přehled o svých řidičích Uber vlastně má. Nejkratší ze 173 jízd byla dlouhá asi 800 metrů a jednalo se o dodávku potravin službou Uber Eats, kterou společnost také započítala do celkového počtu jízd. Naopak nejdelší z těchto cest měřila 66 kilometrů a měla cíl na letišti v americkém Denveru. Pro pět zákazníků to byla jejich vůbec první jízda s Uberem.

Uber má velmi solidní náskok před konkurencí – hlavní rival Lyft dosáhl ve Spojených státech v říjnu 2017 hranice „pouhých“ 500 milionů jízd. Obzvláště působivým činí čerstvě dosažený milník skutečnost, že hranice pěti miliard uskutečněných dosáhl Uber teprve v loňském roce. Za necelý rok tedy odjezdil stejně cest, jako v prvních sedmi letech své existence. Ačkoli Uber čelil zásahům regulačních orgánů a rostoucí konkurenci v Evropě a v Asii, vypadá to, že služba stále rychle roste.

„Můžeme říci, že jsme stejně tak nadšeni, jako jsme byli první den, abychom mohli pokračovat v budování nejlepších produktů a zkušeností pro příští deset miliard cest“, uzavírá Uber na svém blogu.

Váš názor Další článek: Týden Živě: Vnitro bez HTTPS a další události posledních sedmi dnů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,