Ubuntu ukázalo tabletovou verzi svého mobilního systému

Tvůrci operačního systému Ubuntu začátkem roku přišli s mobilní verzí svého systému, který se chystá do mobilních telefonů. Dnes ukázali tabletovou verzi mobilního Ubuntu a především celkovou houževnatost systému, který dokáže pracovat jak v mobilu, tak v tabletu či televizi a běžném počítači. Vše je pěkně provázáno, což nejlépe pochopíte z názorného videa:

Tablet s Ubuntu podporuje více uživatelských účtů, dokáže rychle přepínat mezi aplikacemi a dokonce obsluhovat dvě najednou – při pravém okraji je prostor pro spouštění aplikací určených pro telefon, zatímco zbytek plochy pokryje hlavní tabletová aplikace. Více informací najdete na webu Ubuntu.

Multitasking.jpg  Multitasking notes.jpg 
Velká výhoda Ubuntu na tabletu má být multitasking: Mobilní Skype při pravém okraji, na zbytku plochy jiná aplikace • a podobně to funguje třeba s poznámkami

Premiéra tabletového Ubuntu se svezla na poprasku kolem premiéry nových zařízení HTC. Na webu Ubuntu se totiž objevilo počítadlo se stejným odpočtem, jaký běžel na webu HTC. Také my jsme vtípku naletěli a očekávali jsme velké tabletové překvapení v podobě prototypu tabletu značky HTC s novým Ubuntu. Ale o této kombinaci si zatím můžeme nechat jenom zdát.

Diskuze (144) Další článek: Asus GeForce GTX 650-E: úsporná verze bez nutnosti přídavného napájení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,