Už ani na Twitteru nebudou reklamy na kryptoměny

Twitter se připojí k Facebooku a Googlu a zakáže reklamy na bitcoiny, kryptoměny a související služby, informuje Sky news.

Obchodování s kryptoměnami mnozí chápou jako novodobý hazard. Ať už pro samotný bouřlivý charakter vývoje cen, tak zejména kvůli službám nabízeným kolem. Nezřídka se projeví jako podvodné, případně se jedná o značně pochybné mechanismy. Příkladem jsou například první emise nových kryptoměn, které se často zvrhnou na ryzí spekulativní podvod, anebo značně rozporuplné nástroje k obchodování, typicky systém binárních opcí.

Provozovatelé sociálních sítí se snaží zamezit tomu, aby své uživatele reklamou přesměrovali na nějakou podvodnou či hazardní službu, proto přichází s plošnými zákazy inzerce kolem kryptoměn. Ačkoli to odnesou i poctivé firmy, při množství těch podezřelých vyjde provozovatele sociálních sítí zjevně levněji, když zakážou prostě vše, než aby věnovali úsilí posuzování každé inzertní nabídky.

Zákaz by měl začít platit poměrně rychle, v řádech týdnů. Nějaké výjimky přece jen budou, ale s přísnými pravidly ověřením ze strany Twitteru. Můžeme si domyslet, že se Twitter bude snažit s velkými inzerenty dohodnout individuálně.

Diskuze (8) Další článek: Dva indičtí homeopaté si hráli na doktory a „léčili“ rakovinu. Skončili za mřížemi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,