Už definitivně: Surface Pro bude uveden na trh 9. února

Microsoft potvrdil, že svůj tablet Surface Pro uvede ve Spojených státech a Kanadě 9. února. To je o něco později, než původně bylo plánováno, Microsoft totiž při uvedení tabletu Surface RT slíbil přivést na trh jeho x86 verzi do 90 dnů.

3286.Surface_Pro_575px.jpg
Surface Pro s Windows 8: v základní výbavě je stylus ve tvaru pera

Cena nových tabletů z rodiny Surface Pro bude začínat na 899 dolarech, což je po přepočtu a zdanění necelých 21 tisíc korun. K dispozici budou dvě verze – nižší 64 GB a vyšší 128 GB. Interní čtečka microSDXC karet pojme dalších až 64 GB. Obě verze budou mít v základní výbavě stylus.

Surface Pro pohání procesor Intel Core i5, který má k dispozici celé 4 GB RAM (verze RT obsahuje 2 GB). Tablet také obsahuje klasický USB port, mini DisplayPort a Bluetooth 4.0. Displej o uhlopříčce 10,6“ pak má rozlišení 1920×1080 bodů. Tyto vnitřnosti se podepsaly i na hmotnosti – Surface Pro váží o 227 g více než Surface RT, konkrétně 907 g.

Cover.jpg
Klávesnice a zároveň obal Touchcover bude pro Surface 8 Pro v limitované barevné edici

Tablet Surface RT se zároveň rozšíří do více zemí. Dosud byl dostupný v USA a Kanadě, dále v Austrálii, Číně, Francii, Hong Kongu, Německu a ve Velké Británii. K těm nyní přibude Belgie, Dánsko, Finsko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemí, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Španělsko, Švédsko a Dánsko. Česká republika i nadále chybí.

Při příležitosti uvedení na trh Surface Pro nabídne Microsoft i novou limitovanou edici klávesnice TouchCover. Bude stát 130 dolarů (tedy cca 3 000 korun po přepočtu a zdanění) a na jeho povrchu bude laserem malovaný design a přichází v červené, purpurové a azurové barvě.

Diskuze (40) Další článek: 20 aplikací pro Windows 8 Metro, které stojí za hřích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,