Válka v pirátském undergroundu: Končí warezová skupina EZTV

Autorské svazy již roky hledají dokonalou zbraň proti pirátům, která by definitivně zničila warez. Jednou z těch nejslibnějších může být ztráta důvěry v ty nejznámější pirátské značky. V posledních letech se tedy plní internet všemožnými pochybnými klony The Pirate Bay a dalších známých webů a dochází ve velkém měřítku i ke ztrátě identit, kdy podvodníci všemožnými způsoby získají domény různých warezových komunit.

Posledním velkým případem je skon skupiny EZTV, která se proslavila především pirátskou distribucí seriálů a s těmito čtyřmi písmenky se dozajisté setkal přinejmenším v názvu souboru každý televizní fanoušek, který se k seriálu dostal neoficiální cestou.

441100266
Televizní ripy od EZTV v katalogu KickassTorrents 

Původní operátoři EZTV nyní oznámili, že jejich domény i celé weby získal podvodem někdo jiný, kdo se za ně vydával. Nadále se distancují od všech webů EZTV a stejně tak torrentové katalogy upozorňují na soubory od EZTV, poněvadž mohou nadále obsahovat malware.

691564410
Mnohé katalogy nyní upozorňují, že doménu EZTV získali podvodníci

Web skupiny EZTV patřil podle Alexy k těm nejnavštěvovanějším v tomto segmentu – TorrentFreak jej zařadil hned za stránky skupiny YTS (YIFY) jako šestý nejnavštěvovanější pirátský web. 

Diskuze (14) Další článek: Microsoft Solitaire slaví 25 let. Ti nejlepší z Redmondu vyzvou komunitu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,