VMware Horizon Suite, platforma pro mobilní pracovní sílu

VMware Horizon Workspace, VMware Horizon View a VMware Horizon Mirage zajistí virtuální pracovní prostor zjednodušující výpočetní řešení pro koncové uživatele v „éře po PC“

Společnost VMware nedávno představila VMware Horizon Suite, pokročilou platformu pro mobilní pracovní sílu. Ta propojí koncové uživatele s jejich daty, aplikacemi a desktopy prostřednictvím jakéhokoliv zařízení při zachování bezpečnosti a kontroly nad IT. Sada VMware Horizon Suite zahrnuje aktualizované verze produktů VMware Horizon View a VMware Horizon Mirage a novinku VMware Horizon Workspace. IT organizace tak mohou poskytovat uživatelům bezpečný, snadno ovladatelný virtuální pracovní prostor pro stabilní a kvalitní uživatelský zážitek napříč různými zařízeními.  

„Naši zákazníci hledají prvotřídní, pokročilá řešení, aby mohli podpořit své zaměstnance ve světě, kde neustále se rozšiřující množství zařízení a cloudových služeb mění očekávání uživatelů a staví zabezpečení a správu IT do nelehké pozice,“ řekl Michal Stachník, country manager pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti VMware. „Virtualizace od VMware již pomohla statisícům zákazníků posunout možnosti jejich datových center a my ve VMware věříme, že stejný účinek může mít i na oblast výpočetních řešení pro koncové uživatele. VMware Horizon Suite pomůže našim zákazníkům urychlit cestu od tzv. „PC éry“ k éře mnoha zařízení.“

Podle zprávy společnosti Forrester Research, Inc. je využívání osobních zařízení mimo kontrolu IT oddělení alarmující – 67 procent zaměstnanců využívá soukromé chytré telefony a 46 procent samostatně vybraný notebook. Žádné z těchto zařízení přitom nebylo schváleno ani doporučeno zaměstnavatelem. Navíc nedávný průzkum společnosti VMware odhalil, že 83 procent IT administrátorů by rádo předcházelo spotřebitelskému využívání on-line aplikací pro ukládání a spolupráci. VMware Horizon Suite řeší výzvy dotýkající se bezpečnosti a řízení, které tyto spotřebitelské aplikace a zařízení přinášejí zaměstnavatelům, a umožňuje IT oddělení vyhovět požadavkům uživatelů díky bezpečnému, kompatibilnímu a snadno ovladatelnému virtuálnímu pracovnímu prostoru.

„Nechceme, aby práce na dálku byla něčím výjimečným. Úspěch ve společnosti Jaguar Land Rover vidíme v navržení systémů a pravidel tak, aby byl každý zaměstnanec mobilní a mohl využívat různá osobní zařízení, která lze propojit s lokálními i globálními sítěmi,“ řekl Gordon McMullan, CTO v divizi informačních technologií, Jaguar Land Rover Automotive. „Sada Horizon od společnosti VMware je jádrem těchto funkcí. Velmi výrazně zlepší spolupráci a produktivitu našich zaměstnanců, kteří jsou rozeseti po celém světě.“

Jediná unifikovaná platforma pro výpočetní řešení koncových uživatelů

VMware Horizon Suite spojuje přední řešení pro virtualizaci desktopů s technologiemi, které VMware od základů vytvořil pro podporu mobility a lepší spolupráci zaměstnanců, jmenovitě Projekt Octopus, Projekt AppBlast, Projekt AppShift, ThinApp, VMware Horizon Application Manager a VMware Horizon Mobile, v jediném sjednoceném řešení. VMware Horizon Suite, integrovaná platforma pro podporu mobility zaměstnanců, přeměňuje izolované technologie dat, aplikací a desktopů v centralizovanou IT službu, kterou lze snadno nasadit, spravovat i poskytovat koncovým uživatelům.

Řešení zahrnuje:

  • VMware Horizon Workspace – nová virtuální pracovní plocha

VMware představil Horizon Workspace, nový produkt, který zjednodušuje práci koncových uživatelů a redukuje náklady na IT, protože sdružuje data, aplikace a desktopy v rámci jediné společné pracovní plochy bezpečně dostupné z jakéhokoliv zařízení.

Prostřednictvím Horizon Workspace mohou IT administrátoři přiřazovat data, aplikace nebo desktopy přímo jednotlivým uživatelům nebo skupinám namísto jejich zařízení. Koncoví uživatelé tak mohou pracovat s firemními aplikacemi samostatně a snížit pracovní tlak na IT oddělení, které pak může reagovat rychleji, pružněji a během okamžiku doručit správná data, aplikace i desktopy na jakékoliv zařízení. Horizon Workspace zároveň umožňuje firmám jednoduše přidávat nová zařízení, uživatele nebo aplikace bez nutnosti překonfigurovat přístroj nebo koncové body. Navíc centralizovaná správa zjednoduší kontrolu a správu uživatelských oprávnění, takže celé řešení je vždy zabezpečené a bez rizika.

  • VMware Horizon View 5.2 – snadná práce s virtuální infrastrukturou desktopů

VMware Horizon View 5.2 mění tradiční fyzické počítače na centrálně řízené IT služby a zajišťuje pružné desktopové služby formou virtuální pracovní plochy pro maximální kontrolu a flexibilitu uživatelského zážitku, administrace a služeb. Nový jednodušší přístup ke vzdáleným Horizon View desktopům využívající všech prohlížečů podporujících HTML 5 dovoluje koncovým uživatelům pohodlně přistupovat ke svým virtuálním desktopům a aplikacím prostřednictvím libovolného zařízení bez nutnosti dopředu instalovat náročný klientský systém. Podpora hardwarově poháněné 3D grafiky umožňuje i těm nejnáročnějším grafickým aplikacím běžet uvnitř virtuálních desktopů, a otevírá tak novým oblastem včetně CAD (computer assisted design) a CAM (computer assisted manufacturing) přístup do virtuální infrastruktury desktopů. Navíc Horizon View 5.2 with Unity nabízí nové intuitivní rozhraní optimalizované pro dotyková zařízení.

  • VMware Horizon Mirage 4.0 – vylepšený fyzický desktop

VMware Horizon Mirage 4.0 poskytuje optimální uživatelský zážitek pro online i offline činnost, a zároveň snižuje IT náklady díky bezobslužné správě desktopových služeb. Horizon Mirage je řešení, které rozděluje PC do logických vrstev vlastněných a spravovaných buď IT oddělením, nebo koncovým uživatelem. Horizon Mirage 4.0 umožňuje IT administrátorům aktualizovat jednotlivé vrstvy bez zásahu do ostatních, takže data a aplikace pro koncové uživatele mohou být stále aktuální. Navíc integrovaná funkce Thinn App pro virtualizaci aplikací zefektivní balíčkování aplikací a umožní plynulejší migraci na jiný operační systém i „roll-back“ funkci pro případ selhání či nehody. VMware Horizon Mirage 4.0 zároveň rozšiřuje podporu pro virtuální prostředí Windows na zařízeních Mac díky bezplatnému balíčku VMware Fusion® Professional, který zlepšuje produktivitu koncových uživatelů.

Posun z PC éry do éry mnoha zařízení se službami VMware Professional Services

Služby VMware Professional Services pomohou zákazníkům urychlit přesun do éry mnoha zařízení díky nabídce konzultačních služeb pro Horizon Suite. Konzultanti VMware Professional Services poskytují zákazníkům své expertní znalosti a know-how, a pomáhají jim vytvořit a nasadit nejvhodnější řešení pro zajištění firemních výsledků.

Článek vyšel v rámci partnerské sekce Cloud a virtualizace, autorem je zástupce společnosti VMware.

Váš názor Další článek: Unikly první fotografie a testy nového Radeonu HD 7790

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,