Výrobní robot zabil člověka, byla to prý lidská chyba

Informace o nečekané smrti člověka z německé továrny Volkswagen se začíná ohromnou rychlostí šířit všemi médii. Důvodem je především okolnosti a příčiny, které smrt způsobily.

Jak informoval web Financial Times, mladý externí technik instaloval nového robota, který pracuje s kovem a pomáhá při výrobě elektrických motorů. Technik byl ale robotem zachycen a přitlačen k ocelové konstrukci a na následky zranění zemřel.

UR5_Faude_VW_UniversalRobots.jpg
Moderní roboti v továrnách Volkswagen pracují po boku lidí, tento typ robota ale dle mluvčího nezabíjel (Zdroj: Thomas Gasparini, Volkswagen)

Technik byl uvnitř ochranné klece, do které je běžně vstup zakázán, přičemž dle Volkswagenu se nejedná o nový typ používaných lehkých robotů, které jsou určené pro spolupráci s lidmi a jsou vybavené bezpečnostními senzory. Větší podrobnosti sice zatím nejsou k dispozici, jednalo se ale nejspíše o lidskou chybu. Volkswagen také uvedl, že při nehodě nebyl robot nijak poškozen, bude ale samozřejmě následovat vyšetřování.

Internet také ale žije zajímavostí, že o tom na Twitteru tweetla ověřená Sarah O'Connor z webu FT.com, která si ani neuvědomila senzaci, kterou způsobí, když právě ona tweetne tuto událost. Tweet už má v současnosti přes 6,5 tisíce retweetů.

VIdeo

Jak to vypadá v továrně Volkswagenu na elektromotory ve městě Kassel, kde se nehoda stala, můžete vidět na videu:

Diskuze (50) Další článek: Listonoška.cz nabízí odesílání klasické pošty přes internet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,