Walt Mossberg, legenda technologické žurnalistiky, zrušil účet na Facebooku, Messengeru a Instagramu

Aféry Facebooku nejen pokračují, ale objevují se i zcela nové. Kvůli tomu ho bojkotuje řada lidí, včetně původních investorů nebo významných osobností. Nyní se do seznamu těch známějších přidal i Walt Mossberg.

Celosvětově známý technologický novinář Walt Mossberg se žurnalistice věnoval už od roku 1970 a od 90. let se zaměřil hlavně na technologie všeho druhu. Jako jeden z mála novinářů měl bližší vztah ke Stevu Jobsovi, kterého se mu podařilo získat i na unikátní rozhovor v červených křeslech, kde byl i Bill Gates.

Walt Mossberg nyní na svém Facebooku oznámil, že po 12 letech na této platformě končí - deaktivuje účet a vymaže Instagram i Messenger, především kvůli tomu, že už se na Facebooku necítí komfortně. Důvodem jsou právě odhalené problémy Facebooku, chování vedení, podmínky a špatný přístup k ochraně soukromí.

Zároveň ale dodal, že pokud se platforma změní, je ochoten se vrátit. Rozhodně ale nepřestává být sociálně aktivní - publikuje a komunikuje na Twitteru (@waltmossberg), iMessage, e-mailu a telefonu.

Diskuze (18) Další článek: Windows 10 na jaře přinesou jednodušší Start, rozšířená nastavení a kaomoji (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,