Warren Buffett: Cena iPhonu X je neuvěřitelně nízká. Má mnohem vyšší hodnotu

Kanál CNBC udělal čerstvý rozhovor s legendárním Warrenem Buffettem, který patří mezi zkušené investory a nedávno se stal v rámci Berkshire Hathaway také největším investorem Applu. Drží už přes 5,1 % akcií s hodnotou přes 50 miliard dolarů a stále pomalu nakupuje. Dostalo se pochopitelně k tomu, proč si myslí, že Apple je dobrá investice do budoucna.

Hlavní příjem Applu totiž tvoří stále iPhone, což může být nebezpečné. Dle jeho slov je to ale neuvěřitelně funkční zařízení, se kterým lidé mohou „žít a pracovat“, aniž by potřebovali další věci (zjednodušeně řešeno). Množství funkcí, které jedno takové zařízení má, jen ukazuje, že i 1 000 dolarů za iPhone X je podle něho podhodnocená cena.

Klepněte pro větší obrázek

Srovnal to vtipně například se svým soukromým letadlem, za které platí ročně asi milion dolarů. A jeho jedinou funkcí je, že ho rychle dostane z místa A do místa B. Za cenu iPhone X podle něj uspořádáte jeden večírek a peníze jsou pryč. Apple iPhone X přitom umí tolik věcí, které lze využívat neustále, které pomáhají, ulehčují a podobně – jak pro zábavu (hry), tak i pro práci a komunikaci. On sám sice iPhone nemá, ale používá iPad. „Kdybych používal iPhone a měl bych na výběr, jestli iPhone nebo soukromě letadlo, vyberu si iPhone.“ upřesnil v rozhovoru Warren Buffett.

Warren Buffett si myslí, že dokud Apple bude dělat kvalitní produkt, který bude mít nejmodernější technologie a schopnosti, bude se těšit i zájmu stovek milionů uživatelů, kterým pravidelně prodá novější generace produktu. Warren Buffet ale zároveň dodal, že chápe, že Apple nemůže dát cenu vyšší, protože má silnou konkurenci.

On sám k investici nepřistupuje z pohledu čtvrtletních finančních výsledků a prodejů, ale dívá se na dlouhodobý trend, produkt a služby, které firma tvoří.

Diskuze (88) Další článek: Čínská firma Didi Chuxing kvůli vraždě pasažérky pozastavuje spolujízdy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,