Windows | Web | Operační systémy | Tipy

Weby, kde najdete nejlepší tapetu pro pracovní plochu

  • Pokud se nespokojíte s výchozí tapetou v systému, najdete na webu miliony obrázků na pozadí
  • Využít lze specializované stránky s možností filtrování
  • Možností jsou i fotobanky umožňující stahovat ve vysokém rozlišení
Kapitoly článku

Bliss – tak zní jméno nejznámějšího počítačového pozadí plochy vůbec. Louku, kterou všichni známe z Windows XP, pořídil v roce 1996 Charles O’Rear v kalifornském Napa Valley. Ačkoliv se stala legendou a jde o krásný snímek, mnohým se brzy okoukala a přišla tedy řada na vlastní pozadí plochy.

Většina z běžných systémů, ať už se jedná o Windows, macOS nebo linuxové systémy nabízí vlastní portfolio pozadí. Většinou však nebývá nijak široké a zdaleka tak nebude vyhovovat každému. Proto jsme ve spolupráci se čtenáři na diskuzním fóru Živě dali dohromady několik míst na webu, kde vyhovující obrázek na pozadí plochy najde stoprocentně každý.

Automatická změna pozadí

V případě, že se vám při probírání záplavou snímků bude líbit více kusů, je řešením automatické měnění pozadí v pravidelných intervalech. V případě Windows 10 je nastavení velmi jednoduché a nativní funkcí systému.

dynamic.jpg
Dynamické změny tapety nastavíte přímo ve Windows 10

Snímky, které chcete použít jako pozadí, stačí uložit kamkoliv na disk do jedné složky a následně zamířit do systémového nastavení do nabídky Přizpůsobení > Pozadí. Zde stačí vybrat možnost Prezentace v nabídce Pozadí a zvolit danou složku. Následně lze zvolit interval, v jakém se budou fotografie měnit (1 minuta až 1 den) a také pořadí.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,