Začíná konference Facebooku. Messenger se promění v platformu

Dnes v San Francisku vypukne dvoudenní vývojářská konference Facebooku F8. Skrze oficiální mobilní klient setkání se před pár hodinami rozšířila zprávička, na co se mohou příchozí těšit.

884447976
Zdroj: TechCrunch

Píše se v ní například o „Messengeru jako platformě,“ instantní komunikátor se tedy nejspíše v následujících měsících výrazně promění. Messenger by mohl po vzoru jiných služeb nabídnout prostor i pro vývojáře třetích stran. Některé podobné asijské komunikační programy tak například umožňují nákup jejich sad emotikon a dalších rozšiřujících schopností. Skrze Messenger by mohly komunikovat třeba i stránky, takže by vám mohla do klientu dorazit zprávička od vaší oblíbené značky, nové typy notifikací aj. To vše je ale zatím jen čirá spekulace. Uvidíme, s čím se Facebook skutečně vytasí.

Další novinkou je zájem Facebooku o internet věcí, který bude podporovat jeho dceřiná společnost Parse, která nabízí cloudové služby pro vývojáře.

Příchozí se na závěr mohou těšit ještě na „Teleportation Station“ ~ tedy nejspíše nějakou demonstraci helmy pro virtuální realitu Oculus Rift.    

Diskuze (8) Další článek: Nové sestavení Windows 10 je komplet, můžete stahovat ISO v češtině

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,