Zakladatel Twitteru se vzdá více než čtvrtiny svého majetku ve prospěch boje proti COVID-19. Jde o miliardu dolarů

Zakladatel Twitteru Jack Dorsey oznámil, jak jinak než na Twitteru, že věnuje miliardu dolarů do fondu globální pomoci proti nemoci COVID-19. Jedná se o 28 % jeho současného jmění. 

Miliardu vezme z akcií firmy Square, kterou v roce 2009 spoluzaložil a ze které se vyvinul silných hráč v oblasti fin-tech. Provozuje finanční služby nebo třeba mobilní platby, aktivní je především v USA. 

Poskytnuté finance Jack Dorsey poskytl fondu Smart Small, ze kterého budou dále distribuovány dílčím projektům s konkrétním posláním. Kolik peněz kam půjde můžete sledovat ve sdílené tabulce. Zatím se v ní zaplnil první řádek s položkou 100 tisíc dolarů (2,5 milionu korun), která poputuje do fondu America’s Food Fund. Z toho se financuje obživa Američanům, kteří se kvůli koronaviru ocitli v existenční nouzi. 

Zbývá rozdělit ještě většinu z miliardy dolarů (cca 25 miliard korun). Většina půjde na projekty spojené s bojem proti COVID-19, ať už solidární nebo výzkumné. Část jich chce ale Dorsey věnovat i na zdraví a vzdělávání dívek a jako základní příjem pro nejchudší. 

Diskuze (1) Další článek: Android 11 zavede povinné tiché aktualizace. Mnozí výrobci se jim roky bránili

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,