Zavřené internetové či herní kavárny se mohou měnit v doupata na těžení kryptoměn

Všude ve světě dochází k uzavírání různých druhů obchodů a jedním z nich jsou i kavárny. S růstem cen kryptoměn a tím pádem větší výhodnosti při aktuálním těžení kryptoměn, se tak objevil první popsaný příklad toho, kdy majitel zcela změnit využití vlastních či pronajatých prostor.

Jak krátce upozornil twitter účet @I_Leak_VN, kavárna „Cafe Computer Star“, která byla nakloněná fanouškům počítačů, zcela změnila svůj byznys model. Vlastní stroje pro hraní her, které mají grafické karty, začala využívat pro těžení kryptoměn (Ethereum a jiné) a zároveň postavila i specializované těžební rigy.

Výhodou je, že majitelé kavárny se už v předstihu dostali k výkonným modelům GeForce RTX 3080 od Nvidie, takže je těžba kryptoměn opravdu efektivní. Dle vyjádření dokonce podnik nyní vydělává více, než při provozu klasické kavárny. Důvodem je i fakt, že v dané lokalitě ve Vietnamu je velmi levná elektřina.

Bude zajímavé sledovat, jestli jedná o trend, který budou následovat i další majitelé použitelných prostor s levnou elektřinou. Problém masivního přechodu ale je, že zkrátka nejsou v prodeji grafické karty, takže nová těžební doupata nemohou rychle vznikat ve velkých počtech.

Diskuze (15) Další článek: Vláda slíbila 18 bodů digitální revoluce, ale nesplnila žádný z nich

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,