Analytická zpráva společnosti Gartner řadí FileNet do kvadrantu „lídrů“

Úplnost vize a schopnost konat klíčovými kritérii hodnocení

Praha – 7. července 2003 – Společnost FileNet (NASDAQ: FILE), přední poskytovatel řešení v oblasti správy podnikového obsahu (Enterprise Content Management – ECM), oznámila výsledky studie analytické firmy Gartner v oblasti řešení pro řízení obchodních procesů (Business Process Management – BPM). FileNet byl v rámci tohoto vůbec prvního hodnocení společnosti Gartner v oblasti řešení pro řízení obchodních procesů zařazen do skupiny tzv. „lídrů“.

Ve zprávě společnosti Gartner, vedoucí firmy v oblasti průzkumu trhu a poradenství, nazvané „Magic Quadrant for Pure-Play BPM 2Q03“, bylo hodnoceno 49 dodavatelů, kteří nabízejí funkce zaměřené na podporu automatizace obchodních procesů. FileNet je jednou ze čtyř společností, které byly zařazeny do segmentu lídrů.

 

Podle společnosti Gartner jsou lídry ti dodavatelé, kteří v současnosti dosahují dobrých výsledků, mají jasnou vizi o budoucnosti trhu a aktivně si udržují vedoucí pozici na trhu.

 

Ve zprávě se také uvádí, že „Dodavatelé zařazení do skupiny lídrů pravděpodobně mají na tomto trhu vysoké příjmy, velký tržní podíl a jejich produkty jsou atraktivní pro mnoho uživatelů. V hodnocení klademe velký důraz na spolehlivost dodavatele a jeho produktů. Ekonomické podmínky na trhu obecně, a zvláště v tomto odvětví, jsou náročné a zákazníci se oprávněně obávají, zda technologie BPM, které zvolili, mají šanci přežít neustálé otřesy odvětví.“

 

Kompletní zpráva Pure-Play Business Process Management Magic Quadrant společnosti Gartner je k dispozici na http://www.filenet.com/English/Products/Business_Process_Manager/

 

„Umístění společnosti FileNet v segmentu lídrů je dalším důkazem, že naše zaměření na obsah, procesy a konektivitu pro podporu lepšího a rychlejšího rozhodování je v našem odvětví považováno za nejlepší postup,“ řekl Lee Roberts, předseda představenstva a generální ředitel, FileNet Corporation. „Řízení obchodních procesů je pro FileNet, naše produkty a 3 900 zákazníků po celém světě jasným znakem odlišení od konkurence. Věříme, že v dnešním dynamickém prostředí je BPM životně důležitým nástrojem, protože díky němu mohou společnosti reagovat na události ve chvíli, kdy k nim dojde, reagovat na měnící se tržní podmínky, využívat nabízených příležitostí, minimalizovat konkurenční hrozby a zlepšovat návratnost investic.“

 

Zpráva podtrhuje význam BPM

Zpráva společnosti Gartner, která je považována za jednu z nejvlivnějších analytických skupin v oboru, je velice důležitá, protože definuje BPM jako samostatný, plnohodnotný trh.

 

V době, kdy organizace potřebují využít všech svých předností, aby maximalizovali odlišnost od ostatních, konkurenceschopnost a hodnotu pro akcionáře, zájem o BPM i navzdory ekonomickým tlakům neustále roste. BPM je strategickým nástrojem, který firmám pomáhá jemně „doladit“ jejich činnost prostřednictvím racionalizace provádění úkolů. Dále poskytuje lepší pohled na efektivitu obchodních procesů, takže se společnosti mohou lépe rozhodovat, předpovídat změny a reagovat na ně.

 

Vize společnosti FileNet v oblasti BPM: Zaměřeno na lepší, rychlejší rozhodování

FileNet věří, že úspěch v dnešním konkurenčním prostředí je podmíněn dynamickým a informovaným rozhodováním. To vyžaduje od firem schopnost shromažďovat správné obchodní informace a dodávat je správným lidem v okamžiku, kdy je potřebují pro přijímání dobře informovaných rozhodnutí. Rychlejší rozhodování může zvýšit produktivitu, zlepšit kvalitu služeb, snížit náklady a výrazně zvýšit ziskovost. Přístup ke správným informacím v pravou chvíli umožní, aby se i zaměstnanci vyhýbali slabým či neinformovaným rozhodnutím, a tedy usnadnit správu rizik.

Architektura FileNet P8 nové generace kombinuje komplexní řízení procesů, nové integrační funkce a správu obsahu, což přináší lepší a rychlejší proces rozhodování. Portfolio produktů FileNet se od konkurence odlišuje obsáhlými možnostmi řízení obchodních procesů (BPM), které zahrnují integrovanou simulaci procesů, reportování a přípravu analýz, takže zákazníci mohou optimalizovat obchodní procesy v reálném čase.

O společnosti FileNet

FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) pomáhá organizacím přijímat lepší rozhodnutí řízením podnikového obsahu a obchodních procesů, které jsou základem jejich podnikání. Řešení zaměřená na Enterprise Content Management (ECM) společnosti FileNet umožňují zákazníkům vybudovat a udržet si konkurenční výhodu řízením podnikového obsahu v jejich organizacích automatizováním a zefektivněním jejich obchodních procesů a poskytováním celého spektra propojitelnosti potřebné pro zjednodušení jejich každodenního rozhodování.

Řešení ECM společnosti FileNet poskytují komplexní sadu funkcí, které se integrují s existujícími informačními systémy a vytvářejí nákladově efektivní řešení, která řeší reálné obchodní problémy.

Od vzniku společnosti v roce 1982 využilo jejích řešení k řízení podnikového obsahu a obchodních procesů na 3 800 organizací včetně 80 společností ze seznamu Fortune 100.

Společnost má ústředí v Costa Mesa v Kalifornii a svá inovační řešení pro ECM nabízí ve více než 90 zemích prostřednictvím svých vlastních globálních obchodních a servisních organizací a také prostřednictvím sítě ValueNet Partnerů, systémových integrátorů a vývojářů aplikací.

 

Pro další informace prosím kontaktujte:

 

Vladimír Váňa                                     Daniela Beranová

FileNet                                                Herald Communications

Tel: 222 191 403                                            Tel: 224 232 650

Fax: 222 191 200                                           Fax: 224 232 653

vvana@filenet.com                                          beranova@herald-pr.cz

Váš názor Další článek: Den Nezávislosti na Xboxu, ochrana prolomena

Témata článku: , ,