Borland překlenuje mezeru mezi platformou .NET a J2EE

Borland Janeva propojuje aplikace na platformě Microsoft .NET Framework s infrastrukturou J2EE a CORBA

SCOTTS VALLEY, Kalifornie – 6. května 2003 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes uvedla na trh produkt Borland Janeva – výkonné pružné řešení pro podniky integrující aplikace na platformě Microsoft .NET Framework se serverovými programovými systémy postavenými na platformách J2EE a CORBA. Janeva umožňuje vývojovým týmům budujícím řešení pro platformu Microsoft .NET Framework integrovat své aplikace s programovými systémy založenými na architekturách J2EE a CORBA bez potřeby dodatečných znalostí, nových technologií nebo změn v existujících serverových systémech a pomáhá tak organizacím dodávat nové aplikace na trh rychleji a maximalizovat tak návratnost svých investic.

 

Podle analytické společnosti Gartner bude většina společností využívat výhod platformy Java i platformy společnosti Microsoft. „Webové služby a jiné dnešní technologie pro přemostění mohou nabídnout základní propojení mezi architekturami .NET, J2EE a CORBA. Nicméně vzhledem k nezralosti technologií webových služeb mohou některá řešení vyžadovat komplexnější integrační strategie, které půjdou nad možnosti jednoduchého propojení“ řekl Mark Driver ze společnosti Gartner.

 

Produkt Janeva, založený na standardech J2EE, CORBA a Microsoft .NET Framework, podporuje všechny programovací jazyky postavené na platformě Microsoft .NET Framework včetně C#, J#, Delphi a Microsoft Visual Studio .NET a umožňuje vývojovým týmům dosáhnout vyšší produktivity a zrychlit tak životní cyklus vývoje aplikací od návrhu až po nasazení. Tento nový produkt je navržen s ohledem na těsnou integraci s předními vývojovými nástroji pro platformu Microsoft .NET Framework jako je Borland C# Builder for the Microsoft .NET Framework (první nezávislé vývojové prostředí pro Microsoft .NET Framework) a Microsoft Visual Studio .NET 2003. Produkt Janeva dále nevyžaduje žádné dodatečné investice do technického či programového vybavení ani nevyžaduje detailní znalosti v oblasti technologií J2EE či CORBA a přináší podniku vysoce výkonnou interoperabilitu s nízkými náklady.

 

„Produkt Janeva zvýrazňuje neustálou snahu společnosti Borland zajišťovat interoperabilitu mezi různými softwarovými architekturami“ řekl Frank Slootman, viceprezident pro softwarové produkty společnosti Borland. „Díky produktu Janeva mohou podniky využívat stávajících investic do řešení na platformách J2EE a CORBA a současně vyvíjet nové systémy na platformě Microsoft .NET Framework.“

 

Společnost Borland, jako první nabyvatel licence pro šíření vývojového balíku Microsoft .NET Framework Software Developer Kit, navrhovala produkt Janeva, stejně jako všechna ostatní řešení pro platformu Microsoft .NET Framework, na základě tradiční snahy o nezávislost na jedné platformě a podle detailní znalosti potřeb dnešních podniků. Dalším zvýrazněním pokračujícího partnerského vztahu se společností Microsoft a snahy o rozvoj v oblasti vývoje aplikací pro platformu Microsoft .NET Framework, se společnost Borland stala členem programu Visual Studio .NET Integration Program (VSIP). Tento program sdružuje dodavatele nástrojů, jazyků a komponent, nezávislých dodavatelů programových systémů, akademickou obec a výzkumníky a je zaměřen na zvýšení produktivity, pružnosti a těsné integrace mezi různými produkty s cílem nabídnout zákazníkům úplnější množinu řešení šitých na míru jejich potřebám.

 

Dostupnost

Detailní informace o produktu a termínech jeho dostupnosti najdete na adrese http://www.borland.com/janeva.

 

O společnosti Borland

Borland Software Corporation je vedoucí světovou firmou dodávající nástroje pro vývoj a provoz softwarových aplikací nezávislých na platformě, které jsou navrženy tak, aby zrychlily celý životní cyklus aplikací. Propojením manažerů, návrhářů, vývojářů, specialistů na testování a pracovníků pro nasazování aplikací v reálném čase pomáhá Borland podnikům na celém světě stanovit a udržet si výhody před konkurencí. Potřebujete-li více informací, můžete navštívit adresy http://www.borland.cz nebo http://www.borland.com.

 

Veškeré značky a jména produktů Borland jsou obchodními známkami nebo registrovanými obchodními známkami Borland Software Corporation v USA a ostatních zemích. Všechny ostatní značky jsou vlastnictvím jejich jednotlivých vlastníků.

 

 

 

Borland s.r.o.

Francouzská 30, 120 00 Praha 2

tel.: +420 2 2598 7050, fax: +420 2 2598 7060

e-mail: info@borland.cz

http://www.borland.cz; http://shop.borland.cz

 

Borland Slovakia s.r.o.

Trnavská cesta 80, 821 02 Bratislava

tel.: +421 2 4445 5444, fax: +421 2 4445 5444

e-mail: info@borland.sk

Váš názor Další článek: StartUp CC - víte co se spustí po naběhnutí Windows?

Témata článku: , , , ,